• Wij zijn GMF

    Titus, vrijwillig graficus bij Frontaal magazine

    Tijd om te leren over de wereld waarin we leven, vooral mijn Gentje.

Burgerbudget: Vele projecten maken van Gent een leukere en duurzame stad

29 september 2017 at 8:36am

Burgerbudget voor Gent 2016-2018

GMF diende het project Geveltuinbrigade waarmee we in samenwerking met erkende vluchtelingen van Refu Interim gratis geveltuintjes willen aanleggen bij Gentenaars die er zelf niet toe komen. 
Maar naast stemmen voor ons, kan je ook op 2 andere leuke projecten stemmen. 

Een greep uit het aanbod…

*De Babylongse puurte wil werk maken van hangende tuinen in de Brugse poort, die naast luchtfiltering ook voor een live national geographic gevoel zorgen!
*In Ekkergem wil Stellingname van de de ruïne van de stallen van het Klooster van Deynze een plek van ontmoeting, menselijke warmte en cultuur maken. 
*De Dampuurters zetten resoluut in op de vergroening van Sint-Amandsberg en dromen van groene poorten, groene bruggen en ook geveltuintjes (maar daar zorgen wij wel voor! ;)). 
*De Gentenaars die achter het Gent-Sint-Pieters-station wonen, willen van een oud hoeveterrein een heus buurtparkje maken, genaam ‘Reigersparkje‘.
*Dégage! gooit zich met het project ‘Uit-de-box-fietsen’ naast deel-auto’s nu ook op deelfietsen. 
*Natuurpunt Gent wil met het project Hutsepot de oude loods Apollinaris in Zwijnaarde ombouwen en openstellen, zodat mensen en verenigingen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen organiseren. Zo krijgt ook het Parkbos, de grootste groenpool van Gent, een mooie boost.  
*Brugse Poort Ingekleurd droomt van een make-over voor de vele grijze of triestige gevels in de Brugse Poort, met schilderingen, geveltuinen, en zo verder.
*300 bomen voor elke Gentenaar wil geen bomen planten maar mospanelen in de stad verspreiden en testen of deze werkelijk de luchtkwaliteit verbeteren.
*In de STEKbib kan je stekjes planten ruilen en aan de praat geraken met mede plantlovers. 
*FilemKing wil een Film- en Mediaforum keren voor en door kinderen in Gent. 
*Cinema Rio wil het concept van een buurtcinéma in de Brugse Poort terug leven inblazen.
*In Gentbrugge wil men met Groene Oases in Gentbrugge… nu ja… groene oases creeëren in Gentbrugge natuurlijk!
*Of wat dacht je van het eerste voedselbos in Gent? Een voedselbos is een zelforganiserend ecosysteem dat natuur, voedsel en mensen met elkaar verbindt en al doende in ruimtelijke, sociaal-culturele en milieutechnische behoeften van de stad voorziet.
*Met De Bloemekenswijk fleurt op wil men 7 publieke plekken een opfrisbeurt geven in functie van meer groen.
*Refu Interim – onze partner in de geveltuinbrigade – wil met vluchtelingen een Riksja dienst opzetten met Refu Riksja

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X