• Wij zijn GMF
    Griet, vrijwilliger beleidswerkgroep
    Allemaal samen voor een duurzame toekomst!

EINDREDACTEUR

Hou je van taal en geniet je ervan om toffe artikels over milieu, klimaat en duurzaamheid na te lezen? Maar je haalt ook onverbiddelijk je rode pen boven wanneer je in een stuk te veel passieve constructies terugvind, of om te gaan schrappen in een lang uitgesponnen betoog? Die dt-fout uit de vorige zin, die sprong jou meteen in het oog en staat nu voor de rest van de dag op jouw netvlies gebrand? Dan ben jij sowieso de taalinspecteur en eindredacteur waarnaar we op zoek zijn! 

Hoeveel tijd? 
4 x per jaar brengen we een nieuw magazine uit, dus maximum 4 x per jaar rekenen we op onze eindredacteuren om een of meerdere stukken na te lezen voor Frontaal. Na elke nieuwe Frontaalpublicatie komt de redactieraad samen om de vorige editie te bespreken en de volgende ineen te boksen. Alle eindredacteuren zijn meer dan welkom om mee te brainstormen. Elke vrijwilliger bij GMF bepaalt zelf de grenzen van zijn of haar engagement. Kan je je een tijdje niet vrijmaken of inzetten voor Frontaal, dan is dat geen probleem.

Taken?
Een Frontaal-eindredacteur leest op minutieuze wijze een of meerdere bijdragen na bij elke nieuwe editie van ons tijdschrift. Je doet je best om elke keer opnieuw de Frontaal-deadlines te halen, want dan vinden we jou een schatje. Je werkt consequent via ‘suggesties’  of track changes, en werkt zo nauw en correct samen met de auteurs van de na te lezen artikels. Te allen tijde kan je rekenen op ondersteuning van het GMF-secretariaat en andere Frontaal-vrijwilligers. Jouw input en ideeën voor nieuwe Frontaal-artikels op de redactieraad leggen mee de basis voor de volgende editie.

Wat biedt GMF jou?

  • vrijwilligerswerk in een bruisende en groeiende Gentse beweging

  • praktijkervaring bij een milieuvereniging die een kwalitatief sterk magazine aflevert

  • een bereik voor jouw werk van zo’n 3.000 lezers

  • ondersteuning door secretariaat

  • ruimte om ambitieuze en creatieve ideeën te realiseren

  • een kanaal om concrete bijdragen aan een duurzaam Gent te leveren 

Geïnteresseerd? Stuur ons een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak. Of spring gerust eens binnen op kantoor (nabij Gent Sint-Pieters)!

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX