• Wij zijn GMF
    An, bestuurslid en vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

De betonstop begint vandaag

maandag 11 december 2017 - 14u32

De ruimte in Vlaanderen is schaars. In en rond Gent is die nog schaarser. Gents MilieuFront wil dat de stad nu al anticipeert op de betonstop. De betonstop is vooral iets is voor het buitengebied en Gent moet als regionaal centrum nieuwkomers en bevolkingsgroei en dus ook voorzieningen en jobs herbergen. Anderzijds willen we dat deze groei zich concentreert in en net naast de stad. We vragen dat de stad

  • geen nieuwe open ruimte aansnijdt. De resterende openbare ruimte in landbouwgebied moet onbebouwd blijven en woonuitbreidingsgebieden moeten open ruimte blijven.  

  • nu al een register aanlegt van de bouwgronden die ze wil vrijwaren, onderzoekt hoe ze het vrijwaren wil financieren, welke bouwgronden ze wil activeren en zich uitspreekt over waar de noodzakelijke verdichting in Gent zal plaatsvinden.

  • ook een studie maakt naar de economische voordelen die de betonstopt oplevert voor Gent (net zoals de Vlaamse Overheid heeft gedaan)

 

Klik hier om terug te keren naar overzicht Speerpunten.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX