• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

GMF boekenclub bespreekt: ‘Voor wie willen we zorgen. Ecofeminisme als inspiratiebron’.

31 mei 2022 om 19:30 // Polyvalente ruimte Gents MilieuFront, Dampooortstraat 81, Gent
  • Datum: dinsdag 31 mei 2022
  • Uur: 19:30 - 21:00 u.
  • Locatie: Polyvalente ruimte Gents MilieuFront, Dampooortstraat 81, Gent

Info

“Lees en vind de rebel in jezelf”.

 Op dinsdag 31 mei om 19.30u bespreken we graag het essay ‘Voor wie willen we zorgen. Ecofeminisme als inspiratiebron’ van Dirk Holemans, Marie-Monique Franssen en Philsan Osman. Het essay telt 95 pg’s.
 
“Tijdens de coronacrisis stond zorg centraal. Zorg omvat echter meer dan louter het medische, het behelst alles wat we doen om de wereld te behouden en te herstellen. De globale toestand is zorgwekkend. Nu al lijden miljoenen mensen onnoemelijk leed door de plundering van het Globale Zuiden, de klimaatcrisis en het gebrek aan solidariteit terwijl we de habitats van planten en dieren blijven vernietigen. We kunnen alleen het tij keren als we de instrumentele kijk op de natuur en de mens als concurrent achter ons laten en écht zorgen voor alle mensen en andere aardbewoners. Kan zorg, gebaseerd op emancipatie, verbondenheid en generositeit, een nieuw vertrekpunt voor onze samenleving zijn? Kan het politiek en economie schragen?”

De auteurs
  • Dirk Holemans is coördinator van de denktank Oikos, onderzoeker en docent.
  • Philsan Osman studeert Afrikaanse talen en culturen aan de Universiteit Gent en is aspirant-schrijfster, activiste en community builder.
  • Marie-Monique Franssen is als medewerker verbonden aan denktank Oikos.

We vragen je wel in te schrijven via de form onderaan. MERCI!

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X