• Wij zijn GMF
    Joke, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Om een groene omgeving te creëren waar onze kinderen kunnen opgroeien

Groene Loper 2020

dinsdag 5 november 2019 - 20u00

Voor de Groene Loper 2020 gooien we het over een andere boeg. We gaan een samenwerking aan voor 4 vrijdagavonden met Sphinx in hartje Gent, die het tijdens de coronatijden extra moeilijk hebben. 
We laten 3 inspirerende docu's en 1 langspeelfilm met een activistische knipoog op je los. Voor de kleintjes organiseren we ook een kinderfilm in Gentbrugge, en we gaan van start met een première op het FilmFest Gent. De data liggen nog niet helemaa vast - maar van zodra het zover is zal je online alles zien verschijnen. Alsook voorverkoop! GMF-leden genieten van een reductietarief. 

Kinderfilm "Miniscule" op 7 november 2020 in Santo, Gentbrugge
Voor kinderen vanaf 6 jaar. Een mooie kinderfilm waar insecten de hoofdrol spelen. Er ontstaat na een hevig onweer een hevige strijd tussen twee rivaliserende mierenkolonies, met als ultieme trofee een doos suikerklontjes. In deze woelige tijden ontstaat een mooie vriendschap tussen een jong lieveheersbeestje en een zwarte mier. Lukt het hen om samen het mierennest te redden van de woeste rode mieren?

Docu "10 Billion: What's on Your Plate?"
In 2050 zal de bevoking op aarde waarschijnlijk ongeveer 10 biljoen mensen bedragen. Op zoek naar een atnwoord op de vraag of het mogelijk is voedsel te voorzien voor de volledige wereldbevolking, gaat regisseur Valentin Thurn op reis naar verschillende plaatsen in de wereld op zoek naar ecologische en economisch verantwoorde alternatieven in vergelijking met de massa industrie waar het merendeel van ons huidig voedsel wordt geproduceerd. 

Er is een nagesprek met sprekers uit verschillende hoeken die nog moeten bevestigen.

Docu "La Vie d'une Petite Culotte et de celles qui la fabriquent"
Deze docu neemt ons mee naar de levens van mensen die in de schaduw van de textiel industrie werken. Het proces van een onderbroek produceren connecteert Yulduz, een boer uit Oesbeekse katoenvelden die niet kan opkomen voor zichzelf; Janaki, een jonge weefster die de schoolbanken moest verlaten voor de fabriek; Mythili, een verver in India die droomt van het moederschap; Risma, een vrouwenrechten activiste uit Indonesië en de moeder van de regiseusse, Pascale, die een kleine kledingwinkel runt in België. 

Docu "Down To Earth"
Gedurende vijf jaar reisden Ralf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen over de wereld. Op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld die hen omringt. Ze leefden bij stammen op zes verschillende continenten en filmden hun ontmoetingen met de Earth Keepers: de stamoudsten die nog in verbinding staan met de natuur en in harmonie met de planeet leven. De Earth Keepers delen een optimistische visie over de huidige staat van de wereld. Ze zien de ellende en chaos in de wereld van de dag als een teken dat we aan de vooravond staan van een gigantische mondiale transformatie. De film is een wake-up call en een baken van hoop over hoe de wereld er straks uitziet.

Film "Woman at war"
Halla is een vrouw van in de vijftig met een missie en een opmerkelijk dubbelleven. Enerzijds heeft ze een rustige baan als muzieklerares en dirigent van een koor. Maar in haar vrije tijd is de revolutie in haar losgekomen. Halla doet er alles aan om de vervuilende industrie in IJsland een halt toe te roepen. Ze is een verbeten milieuactivist die het maatschappelijk leven ontwricht en de landelijke media bezighoudt. Doelwit is de aluminiumindustrie.

We organiseren een nagesprek met verschillende milieuactivistes uit het Gentse middenveld.

Binnenkort kan je je tickets reserveren op www.gentsmilieufront.be/kalender.

 

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX