• Wij zijn GMF
    Siel, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Als individu elke dag steentjes in de rivier verleggen, met GMF als vereniging de rivier zelf bijsturen!

Groene Loper 2019

dinsdag 5 november 2019 - 20u00

Dit najaar kom je als filmliefhebber in Gent meer dan ooit aan je trekken. Na het 46ste Film Fest in oktober volgt in november ons ecologisch filmfestival Groene Loper. Hier zoomen we in op films die je kijk op de wereld ‘reframen’ en je groene hart sneller doen slaan.

De Groene Loper is in 2019 aan zijn 7e editie toe. We starten op dinsdagavond 5 november in De Koer met de meeslepende docu 'Drømmeland'. Deze opmerkelijke documentaire neemt diepgeworteld verlangen naar menselijk contact onder de loep.

Op woensdagavond 6 november ben je welkom in Studio Skoop voor 'Minga' - de docu die we samen met Catapa vertonen. Minga toont de verschillende gezichten van gemeenschappen in opstand, van Patagonië tot de bergen van Mexico. Ze klagen de vernietiging van hun grondgebieden en hun levens aan. 

Kom donderdagavond 7 november langs Vredeshuis en laat je inspireren door 'The Story of the Weeping Camel'. Dit adembenemende verhaal neemt je mee naar een samenspel tussen verscheurende natuurverschijnselen en eeuwenoude tradities. 

Vrijdagavond 8 november sluiten we in schoonheid af met 'The Biggest Little Farmin Sphinx. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, de eindeloze complexiteit van de natuur en de cyclus van het leven.

Meer gedetaileerde info over iedere film vind je op onze kalender.

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX