• GMF bakt het groen...
    Britta, vrijwilligster redactieraad
    ... voor vergroening en verzoeting, tegen verzuring!

Groene Loper 2019

maandag 9 september 2019 - 11u17

In het Filmfestival Gent in oktober passeren weer een heleboel grote en minder grote blockbusters de revue. Er is hier wel minder aandacht voor films die de wereld kunnen veranderen, mensen inspireren, oproep doen tot een ecologische levensstijl,... Maar niet getreurd: GMF organiseert in november zijn eigen groene filmfestival ter ere van dit soort films!

De Groene Loper is in 2019 aan zijn 7e editie toe. Dit jaar tonen we verschillende films in de eerste week van november. Het programma is nog in opbouw.

We starten op dinsdagavond 5 november in De Koer - film moet nog bevestigd worden. 

Op woensdagavond 6 november ben je welkom Studio Skoop voor 'Minga' - een docu die we samen met Catapa vertonen. Minga toont de verschillende gezichten van gemeenschappen in optand, van Patagonië tot de bergen van México. Ze klagen de vernietiging van hun grondgebieden en van hun levens aan. De oorzaken van de vernieting zijn heel divers: mijnbouwprojecten, petroleumboringen, de uitbreiding van industriële monoculturen of toeristische projecten. 
Achteraf kan je één van de makers vragen stellen!

Vrijdagavond 8 november kan je je laten inspireren door 'The Biggest Little Farm' in de Sphinx. Een absolute eye-opener, en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur, en aan de cyclus van het leven.

Meer gedetaileerde info over iedere film vind je op onze kalender.

TOT DAN!

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX