• GMF, de juiste plaats...
    Amélie, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    ...om samen écht te werken aan duurzame verandering.

Groene Loper 2018

vrijdag 22 september 2017 - 15u23

In het Filmfestival Gent in oktober passeren weer een heleboel grote en minder grote blockbusters de revue. Er is hier wel minder aandacht voor films die de wereld kunnen veranderen, mensen inspireren, oproep doen tot een ecologische levensstijl,... Maar niet getreurd: GMF organiseert in november zijn eigen groene filmfestival ter ere van dit soort films!

De Groene Loper is in 2018 aan zijn 6e editie toe. Dit jaar tonen we verschillende films in het verlengd weekend van 11 november. 

We starten op dinsdagavond 6 november met Altiplano in de intieme setting van Art Cinema OFFoff. Een bijzonder indringende en lyrische film over onze verdeelde maar tevens onlosmakelijk verbonden wereld. Er zijn maar 40 plaatsen - daarom vragen we je op voorhand een ticket te reserveren

Op woensdagavond 7 november ben je welkom in de filmzaal van De Koer voor Albatross - een visueel meesterwerk die je mee laat vliegen met albatrossen en je tegelijkertijd de verschrikkelijke gevolgen van plastic laat zien. Verwondering en stilstaan, met napraten in de bar achteraf. Je kan alvast een ticket reserveren, vol is vol!

Donderdagavond 8 november nemen we je samen met Masereelfonds en Studio Skoop mee naar Kiribati, een eiland-staat in de Stille Oceaan die als één van de eerste landen wordt bedreigd door een stijgende zeespiegel. Anote's Ark - een niet te missen docu! Met uitleiding en Q & A van en met Arthur Weyns, journalist en activist die zelf de president Anote Tong van Kiribati mocht ontmoeten en interviewen.

Vrijdagavond 9 november kan je je laten inspireren door ‘Why We Cycle’, een boeiende documentaire over het succes van fietsen in Nederland. Blijf zeker zitten voor de nabespreking achteraf met Jeroen Dirks, één van de makers van de film en Filip Watteeuw, schepen van mobiliteit en openbare werken.  Je bent hiervoor welkom in de Sphinx cinéma. Bestel hier alvast je ticket.

Meer gedetaileerde info over iedere film vind je op onze kalender.

TOT DAN!

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX