• Wij zijn GMF
    Kobe, bestuurslid en penningmeester
    Samen voor een leefbare stad!

Allemaal advocaat voor het klimaat in Gent

14 maart 2021 om 15u15 // Stadshal Gent en Poeljemarkt

Info

Op 14 maart 2021 zullen in meer dan 100 steden en gemeenten burgers naar buiten komen. We willen aandacht voor een van de belangrijkste rechtszaken van ons land die op 16 maart in de rechtbank van start gaat. België komt zijn internationale klimaatbeloftes niet na.
Vzw Klimaatzaak wil dat via de rechtbank veranderen. Om een ambitieus klimaatbeleid af te dwingen, voeren 58.586 burgers een rechtszaak tegen de vier bevoegde Belgische overheden. 


Samen tonen we onze politici en media dat het menens is. Samen zetten we de klimaatproblematiek nog eens hoog op de agenda.

We tonen ons allemaal advocaat voor het klimaat! www.klimaatzaak.be
 
In Gent hebben enkele geëngageerde burgers, milieuorganisaties zoals GMF, XR Gent en LEF zich verenigd voor deze actie in centrum Gent. Exact om 15.15u willen we 100 personen verzamelen, gekleed in het zwart met advocatenbef (Die is in een handomdraai gemaakt met een witte zakdoek, stuk keukenrol, serviette, witte stof of sjaal).

De actie is covidproof: ze vindt buiten plaats, max 100 mensen, statisch, min. 1,5m uit elkaar, mondmasker.
 
Of (en in welke vorm) deze actie kan doorgaan, hangt af van goedkeuring door het stadsbestuur.
 
We mogen maar met 100 deelnemers zijn - schrijf je dus enkel in via het form onderaan, als je echt denkt te komen.
  
 

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX