• Wij zijn GMF
    Pieter, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Gentenaars helpen om een steentje in de rivier te verleggen

Wij(k)water - voorstelling resultaten

21 juni 2021 om 14u00 // Sint-Pauluskerk, Smidsestraat 1, Gent
  • Datum: maandag 21 juni 2021
  • Uur: 14:00 - 16:00
  • Locatie: Sint-Pauluskerk, Smidsestraat 1, Gent
  • Prijs: Gratis

Info

Hoe kunnen we het hemelwater dat op kerken valt opvangen en hergebruiken of laten infiltreren in de bodem? Dat is de vraag waarover Gents MilieuFront zich buigt met het project Wij(k)water.

We stellen de resultaten voor op maandag 21 juni in de Sint-Pauluskerk. Daar presenteren we enkele inspirerende voorbeeldprojecten, en gaan we aan de hand van een aantal case studies na wat je kan doen met regenwater bij kerkgebouwen. Het wordt een interessante studiedag voor iedereen die bezig is met hergebruik en infiltratie van regenwater of met het beheer van kerk- en andere grote gebouwen.

Programma:

14:00 - Welkom
14:05 - De Sint-Pauluskerk: ecologische initiatieven (Michel De Beer, pastoor Sint-Pauluskerk)
14:20 - Wij(k)water: voorstelling resultaten (Pieter Van den Brande, Gents MilieuFront)
14:45 - Begraafplaats Gentbrugge: een inspirerend voorbeeld (filmpje)
14:50 - Receptie

Inschrijven kan via het onderstaande formulier. Het evenement is gratis. Achteraf stellen we de publicatie ‘Wij(k)water. Opvangen, hergebruiken en infiltreren van hemelwater bij kerken’ ter beschikking. 

Wij(k)water is een project van Gents MilieuFront in samenwerking met Stad Gent, Farys, Join for Water, Ecokerk en Aquaflanders. Het werd gerealiseerd dankzij het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer van de Koning Boudewijnstichting.

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX