• Wij zijn GMF
    Marlies, vrijwilliger Frontaal
    Gentenaars inspireren om duurzamer te leven? Ik doe mee!

Boottocht langs Kanaal Gent-Terneuzen

19 maart 2022 om 14u00 // Rigakaai 1, 9000 Gent (Bezoekerscentrum North Sea Port)
Foto: milieuboot.be
  • Datum: zaterdag 19 maart 2022
  • Uur: 14 - 17 u.
  • Locatie: Rigakaai 1, 9000 Gent (Bezoekerscentrum North Sea Port)
  • Prijs: 7 euro p.p. voor GMF-leden, 10 euro p.p. voor niet-leden

Info

Vaar mee met GMF op De Milieuboot

Stap mee aan boord van De Milieuboot en ga samen met GMF en Avansa regio Gent op ontdekkingstocht langs het Kanaal Gent-Terneuzen! Samen leren we zo over zowel natuur, industriële activiteiten en de waterkwaliteit in de onmiddellijke omgeving van onze stad.

De haven van Gent ofte North Sea Port neemt een aanzienlijk deel van Gent in beslag, zowel qua oppervlakte als qua economie. Hoog tijd dus om onze gigantische industriële watertuin beter te leren kennen. Samen zullen we met de Milieuboot scheren langs de lange kaaien en vrachtschepen van bedrijven zoals Stora Enso, Volvo Cars en de grootste fruitsapterminals van Europa!

Wat gaan we allemaal doen op onze boottocht? Er is een labo aan boord, waar we kunnen helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit. Een meevarende gids zal ons alles vertellen over integraal waterbeheer, de biodiversiteit in Gentse wateren, vervuiling en waarom een watervriendelijke houding zo belangrijk is!

De Milieuboot vaart uit op zaterdag 19 maart om  14 u. aan het bezoekerscentrum van North Sea Port, Rigakaai 1, 9000 Gent. We meren op dezelfde plek terug aan om 17 u.

Schrijf je in via onderstaand formulier en stort aansluitend het juiste bedrag op onze rekening. GMF-leden betalen 7 euro voor deelname, niet-leden betalen 10 euro. Die laatste kunnen zich natuurlijk nog gauw hier lid maken, dat is op 1-2-3 gebeurd! Wacht niet té lang, want er zijn slechts 30 plaatsen voorzien voor mensen die via GMF inschrijven. Als dit geen boeiende vaart wordt! Tot dan!

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX