• GMF, de juiste plaats...
    Amélie, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    ...om samen écht te werken aan duurzame verandering.

Groene Loper Filmfestival: Altiplano

06 november 2018 om 20u00 // Art Cinema OFFoff - Lange Violettestraat 237 - 9000 Gent
  • Datum: dinsdag 06 november 2018
  • Uur: 20u
  • Locatie: Art Cinema OFFoff - Lange Violettestraat 237 - 9000 Gent
  • Prijs: €6 GMFleden/€7 niet leden

Info

Altiplano - 9 jaar oud, maar nog helaas zeer actueel.

Altiplano is een bijzonder lyrische en indringende film over onze verdeelde maar tevens onlosmakelijk verbonden wereld. Het verhaal gaat over Grace, een gevierde oorlogsfotografe die haar carrière heeft stopgezet na een vreselijk incident in Irak. Haar grote liefde, Max, is een Belgische oogarts die in de Peruaanse Andes cataract operaties uitvoert. Wanneer het naburig dorp Turubamba getroffen wordt door een kwikverontreiniging, sterft Max in tragische omstandigheden. In hetzelfde dorp woont een jonge vrouw, Saturnina. Zij verliest haar verloofde door de besmetting en beslist uit protest tegen de mijnen die verantwoordelijk zijn voor de verontreiniging, zichzelf op te offeren. Rouwend om de dood van haar man, trekt Grace naar het dorp in de hoge Andes…
 
Gesproken talen: Spaans, Engels, Frans, Quechua, Persisch / Ondertitels: Nederlands
Duur: 109 min.
 
Een vrijwilligster van Catapa geeft ons een korte inleiding en wat context. Het verhaal in de film is immers gebaseerd op de ramp in Choropampa (Peru) in 2000, een case die Catapa vroeger al in de kijker bracht (ook opnieuw in 2015, toen een uitvoerige reportage werd gemaakt door Peruaanse journalisten over hoe het dorp er 15 jaar later voor stond). Catapa is is een vrijwilligersorganisatie die sinds 2005 werkt rond (anders)globalisering en duurzame ontwikkeling, in het bijzonder in Latijns-Amerika, en zich hierbij focust op de problematiek rond mijnbouw.
 
We zijn voor deze parel te gast bij Art Cinema OFFoff. Omdat er maar 40 plaatsen zijn - vragen we je op voorhand in te schrijven en te betalen via onderstaand formulier.
 
 

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX