• Milieu: een zaak voor, door...
    Sam, lid raad van bestuur GMF
    ...en met iedereen.

Sint-Jacobs Autovrij

31 maart 2019 om 13u00 // Walter De Buckplein, 9000 Gent
  • Datum: zondag 31 maart 2019
  • Uur: 13 - 16 u.
  • Locatie: Walter De Buckplein, 9000 Gent

Info


Gents MilieuFront roept alle Gentenaars op om zondagnamiddag 31 maart 2019 tussen 13 en 16 u. af te zakken naar Sint-Jacobs om samen met ons zijn schoonheid te vieren, en zo te pleiten om het plein permanent autovrij te maken. Breng alles mee wat je voor een PICK-NICK of een POTLUCK nodig hebt: een zitdekentje of een stoel, eten & drinken, bordjes, bekers en bestek, eventueel spelletjes, je goed humeur, je lief, je kinderen en al je kameraden, ... Zo maken we er een supergezellige namiddag van!

De straten rond Sint-Jacobs vormen samen een van de mooiste en gezelligste pleinen van Gent. Toch wordt de plaats dagelijks gedegradeerd tot parking en is er in de grijze, verharde massa amper plaats voor tintje groen. Wat. een. zonde! Gents MilieuFront - GMF stelt dit aan de kaak met een 'Occupy Sint-Jacobs' actie: zondag 31 maart maken we het plein autovrij en zetten zijn schoonheid en gezelligheid in de verf! Dat doen we samen met de buurtwerking en de lokale horeca.

Wat staat er op het programma? Lekker samen eten en drinken, gezellig babbelen spelletjes spelen en dromen over een alternatieve toekomst voor Sint-Jacobs! Dat doende geven we tegelijk een krachtig signaal: deze sfeer en gezelligheid zou toch elke dag bij Sint-Jacobs moeten kunnen?! Gelijk een mooie gelegenheid om diezelfde dag de tweede verjaardag van het circulatieplan te vieren: tijd voor een nieuwe 'knip-nick', deze keer aan de kant van het Walter De Buckplein! Dit is niet de eerste keer dat GMF Sint-Jacobs viseert. We organiseerden er al meerdere acties om het plein en de overlast in the picture te zetten. Dat deden we 2 jaar geleden met een petanquetoernooi op 'Sint-Jacobs Autovrij' en vorig jaar met een knip-nick ter ere van '1 jaar circulatieplan'.

Tot zondag 31 maart!


« 'k Zou zo vele wille geven
Veur ne wereld met veel groen
Waar nog veugels kunnen leven
En mijn liedjes niet vandoen »
(Walter De Buck)

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX