• De stad Gent mee veranderen...
    Lieven, vrijwilliger beleidswerkgroep
    Door te denken én te doen!

Big Jump (en Big Swim)

14 juli 2019 om 15u00 // Portus Ganda, Gent
  • Datum: zondag 14 juli 2019
  • Uur: Wordt nog bevestigd.
  • Locatie: Portus Ganda, Gent

Info

Op zondag 14 juli springen we opnieuw het water in om aandacht te vragen voor proper water. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Om 15u is het zover!

2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het leven door werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.

Portus Ganda wordt in Gent opnieuw 'the place to Jump'. Een dag vol randanimatie, waterpret en muziek! Haal dus dat foute badkostuum maar boven en verkleed je om samen met ons in de Leie te springen!
Schoeisel is verplicht bij de sprong. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

BIG SWIM
Voorafgaand aan de Big Jump, organiseren we voor de eerste keer een Big Swim! Tussen 14u en 15u kan je een route van 200m zwemmen in de Leie. We starten aan de Veerkaai en eindigen aan de Portus Ganda. 
Je vindt de route hieronder. Je moet min. 16 jaar zijn om deel te nemen aan de Big Swim. Inschrijven kan je via het formulier onderaan!

We werken dit jaar ook samen met de door zonne-energie aangedreven vlotten van Vlot Gent.

VLOTGENT LOGO GROEN

Parcours Big Swim

Een organisatie van GoodPlanet BelgiumYAKUGents MilieuFront - GMF.


Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX