• GMF voor een leefbare stad...
    Kobe, penningmeester
    ... omdat Gent het waard is!  

Big Jump

14 juli 2019 om 15u00 // Portus Ganda, Gent
  • Datum: zondag 14 juli 2019
  • Uur: Wordt nog bevestigd.
  • Locatie: Portus Ganda, Gent

Info

Op zondag 14 juli springen we opnieuw het water in om aandacht te vragen voor proper water. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Uur wordt nog bevestigd - zet de datum alvast maar in je agenda.

2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het leven door werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.

Portus Ganda wordt in Gent opnieuw 'the place to Jump'. Een dag vol randanimatie, waterpret en muziek! Haal dus dat foute badkostuum maar boven en verkleed je om samen met ons in de Leie te springen!

Schoeisel is verplicht bij de sprong. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Een organisatie van GoodPlanet BelgiumYAKUGents MilieuFront - GMF.

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX