• GMF voor een leefbare stad...
    Kobe, penningmeester
    ... omdat Gent het waard is!  

Global Strike For Future - Vanuit Gent

24 mei 2019 om 11u30 // Verzamelen voor Gent-Sint-Pieters
  • Datum: vrijdag 24 mei 2019
  • Uur: 11.30u
  • Locatie: Verzamelen voor Gent-Sint-Pieters

Info

Op vrijdag 24 mei, 2 dagen voor de verkiezingen, mobiliseren we terug voor het klimaat.

In Gent roepen we iedereen op om van 11u30 tot 13u te verzamelen op het plein voor het Sint-Pieters Station (K Maria Hendrikaplein). Vanaf 13u nemen we samen de trein naar Brussel voor een gezamenlijke klimaatmars die eindigt met een gratis muziekfestival aan Tour & Taxis.

De uitdagingen zijn enorm. De mobilisatie was dat afgelopen maanden ook.
En toch zien we weinig tot geen verandering als we kijken naar het beleid. Daarom organiseren we om 5 voor 12 een fluitconcert onder het motto "Toeterweltoe". Breng een fluitje, toeter of ander blaasinstrument mee.
De tijd dringt en er moet werk gemaakt worden van een ambitieus en tegelijk sociaal rechtvaardig klimaatbeleid.

Onze voorstellen liggen op tafel: meer investeringen in openbaar vervoer, korte keten landbouw, sociale en ecologische woningen, hernieuwbare energie, meer groen voor iedereen. De CO2 emissies moeten significant omlaag, en wel nu. Onze economie is momenteel gebaseerd op overconsumptie van industrieel geproduceerd voedsel, kledij en fossiele brandstoffen. Terwijl in andere delen van de wereld conflict en klimaatverandering een pijnlijke realiteit geworden zijn.

We nodigen ook alle jonge en minder jonge mensen uit om samen een symbolische Ark van Noah te vullen. Kom verkleed als dier, of schilder je lievelingsdier op een kartonnen bordje en geef die een plekje in het bootje dat we ter plekke zullen voorzien.

Climaxi, Oxfam Wereldwinkel Gent-Sint-Pieters, Gents MilieuFront (GMF), Students For Climate Gent, Greenpeace Gent

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX