• GMF: think global, act local
    Toby, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Ik ben Gentenaar door geboorte en GMF'er door overtuiging!

Groene Loper i.s.m. Catapa: Minga

06 november 2019 om 20u00 // Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000 Gent
  • Datum: woensdag 06 november 2019
  • Uur: 20u
  • Locatie: Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000 Gent
  • Prijs: €7.5 voor GMF leden / niet-leden €9.5

Info

Webp.net resizeimageOp woensdag 6 november kan je om 20u in Studio Skoop de docu ‘Minga’ komen bekijken op de tweede avond van ons Groene Loper Filmfestival. Deze docu screenen we i.s.m. onze bovenburen Catapa - ook in het kader van hun Docu Latino Gent.

Minga toont de verschillende gezichten van gemeenschappen in opstand, van Patagonië tot de bergen van Mexico. Ze klagen de vernietiging van hun grondgebieden en van hun levens aan. De oorzaken van de vernietiging zijn heel divers: mijnbouwprojecten, petroleumboringen, de uitbreiding van industriële monoculturen of toeristische projecten. Vertrouwend op en gedreven door hun cultureel erfgoed, organiseren ze zich om de slachting te stoppen en om inspirerende oplossingen te creëren. De documentaire Minga is een echo van deze stemmen van weerstand. Pauline en Damien hebben twee jaar rondgetrokken om hen te ontmoeten en in alle vrijheid aan het woord te laten. De opnames werden met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk gemaakt (enkel land - en zeeroutes). Je kan één van de makers ook vragen stellen achteraf. Niet te missen!

Tickets: aan de deur.

Duur: 1u16minTalen: Spaans, Portugees, GuaraniOndertitels: NederlandsProductie: België 2019Trailer

Meer info over onze andere vertoningen op www.gentsmilieufront.be/groeneloper.

 

 

 

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX