• Geen catchy quote, maar...
    Sabine, vrijwilligster
    ... dankzij mij kan je je broodrooster laten repareren op een Repair Café!

Lezing klimaatopwarming: globale feiten, regionale gevolgen

03 december 2019 om 19u30 // Green Hub (Sint-Pietersnieuwstraat 31, 9000 Gent)
  • Datum: dinsdag 03 december 2019
  • Uur: 19u30
  • Locatie: Green Hub (Sint-Pietersnieuwstraat 31, 9000 Gent)
  • Prijs: vrije bijdrage (inschrijven via onderstaand formulier)

Info

Samuel Helsen is klimaatwetenschapper aan de KU Leuven en heeft bakken expertise over extreme neerslag en polair klimaat. Samen met collega Lander Van Tricht, eveneens klimaatwetenschapper maar verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, wil hij zo veel mogelijk mensen correct informeren over klimaatproblematiek.

Op 3 december is het zover voor het Gentse publiek! Zak allen af naar de klimaatlezing in de Green Hub en kom meer te weten over feiten en gevolgen van klimaatverandering. Waarom verandert het klimaat en hoe? En wat zijn de effecten van het veranderende klimaat, naast de stijgende zeespiegel en minder gletsjers. Allemaal vragen waar je 3 december een volmondig antwoord op krijgt! 

Samuel en Lander werken voor Noodweer Benelux, het weerplatform bestaande uit meteorologen, copywriters en klimaatexperten die dagelijks content op sociale media en frequente weerupdates voorzien. Hun focus ligt op stormweer, onweer en sneeuwval, maar ook op extreme droogtes, koude of hitte. Noodweer Benelux is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste online communities in Europa op vlak van meteorologische informatie. 

Kortom, een niet te missen avond door 2 klimaatexperts! 

Prijs: vrije bijdrage (inschrijven is verplicht en doe je via onderstaand formulier)
Deuren: 19u.
Lezing: 19u30 - 21u.
Q&A: 21u. - 21u30

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX