• GMF...
  Elina, Voorzitster
  een plek voor iedereen met een milieu-idee!

GEC Talks: gendergelijkheid & klimaatrechtvaardigheid

09 maart 2020 om 20u00 // Oxfam Wereldwinkel (Kon. Maria Hendrikaplein 5, 9000 Gent)
 • Datum: maandag 09 maart 2020
 • Uur: 20u.
 • Locatie: Oxfam Wereldwinkel (Kon. Maria Hendrikaplein 5, 9000 Gent)
 • Prijs: vrije bijdrage

Info

GEC Talks is een evenement georganiseerd door de organisaties gehuisvest in het Gents Ecologisch Centrum, volgens het principe van TED Talks: sprekers praten 15 minuten op een toegankelijke manier over iets dat hen nauw aan het hart ligt.

Deze editie laten we jullie kennis maken met drie vrouwen die inspirerende verhalen vertellen over klimaat- en sociale rechtvaardigheid, met focus op gendergelijkheid. Deze concepten zijn immers verweven met elkaar. Gelukkig wordt er overal ter wereld gewerkt aan lokale, kleinschalige alternatieven voor de huidige samenlevingsstructuren en het economische systeem, dat klimaatverandering in de hand werkt en waarin de vrouw nog steeds wordt onderdrukt. 

De spreeksters:

 • Antonella Calle Avilés is een Ecuadoriaanse ecologe en feministe. Ze zet zich al jarenlang in voor de verdediging van de rechten van de natuur en dieren en ze verzet zich tegen vernietigende ontginningsprojecten in haar omgeving. Ze ziet linken tussen de achteruitgang van ons milieu en de onderdrukking van de vrouw en tracht beide zaken samen aan te pakken.

 • Sofie Delameillieure is medeorganisator van VrouwenFest, een festival dat het fenomenale werk van vrouwen samenbrengt en hen versterkt in het inzetten van hun talenten. De opbrengst van het festival gaat naar TreeSisters, een globaal netwerk dat herbebossingsprojecten opzet.

 • Helga Duhou, producent en beleidsadviseur bij Oxfam Wereldwinkels, werkt reeds jaren met Zuiderse partners oa in Laos, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Zij vertelt over een project, opgestart bij Koopmanskloof een wijnproducent in Zuid-Afrika, met Women on Farms Project. Deze onafhankelijke NGO richt zich op arbeidsrechten, organisatieopbouw en sociale rechten van vrouwelijke arbeiders.

Met deze eerste editie van GEC Talks willen we een traditie van boeiende avonden in het Lekker GEC inzetten. Het onderwerp van de avond zal elke keer verschillend zijn, maar de thema’s ecologie en duurzaamheid zullen steeds als rode draad doorheen elke editie lopen.

 

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX