• GMF...
    Elina, Voorzitster
    een plek voor iedereen met een milieu-idee!

Mobiliteitsdebat

17 februari 2020 om 19u30 // De Krook (zaal De Blauwe Vogel), Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
  • Datum: maandag 17 februari 2020
  • Uur: 19.30 u.
  • Locatie: De Krook (zaal De Blauwe Vogel), Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
  • Prijs: gratis - schrijf je hieronder in!

Info

Gents MilieuFront en VormingPlus Eeklo-Gent nodigen experten en beleidsmakers uit om zich te buigen over de mobiliteitsvraagstukken van het nieuwe decennium.

Wat moeten we eerst doen: straatparkeren bannen in Gent-centrum of een tolheffing invoeren op de R4 en R40? Zijn dure investeringen in auto-infrastructuur nog wel van deze tijd? Wanneer is Gent rijp voor de invoering van een ‘fietszone 30’ en vervangt de stad het zieltogende De Lijn door een eigen Gentse vervoersmaatschappij?

Een debat op het scherpst van de snee met onder andere Ann Plas (kabinetchef van schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw Filip Watteeuw), Jochen Goekint (adviseur Mobiliteit, Unizo), Frank Witlox (professor Economische Geografie, UGent) en Caroline Maes (vervoerregiomanager Gent bij De Lijn).

Na de bespreking van de stellingen wrapt mobiliteitsexpert, VUB-professor en GMF-bestuurder Kobe Boussauw het debat up, trekt conclusies en legt deze naast de GMF-standpunten rond duurzame mobiliteit.

Add to Calendar

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX