• Wij zijn GMF
    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Ontharding @ Henri Mortierstraat (Gentbrugge)

26 september 2020 om 09u00 // halverwege de Henri Mortierstraat, 9050 Gentbrugge
  • Datum: zaterdag 26 september 2020
  • Uur: vanaf 9 u.
  • Locatie: halverwege de Henri Mortierstraat, 9050 Gentbrugge

Info

Voorjaar 2019 vervingen 15 GMF-vrijwilligers samen met de bewoners van de Désiré Toeffaertstraat in Gentbrugge 80 m² grijze stoeptegels door 6 voortuinen en 8 geveltuinen! Klimaatadaptatie in zijn puurste vorm - een leuk, tastbaar en dankbaar project dat we in 2020 met veel goesting herhalen. Dit jaar aan de beurt: de Henri Mortierstraat, 1 straat verder!

Kom jij mee stenen uitbreken op zaterdag 26 september om plaats te maken voor meer groen in Gentbrugge? We steken de handen uit de mouwen vanaf 9 u. 's ochtends, werkgerief en hulpmiddelen à la kruiwagen en schop zijn zeer welkom!

BELANGRIJK: uiteraard gebeurt deze activiteit met inachtname van alle coronamaatregelen. Daarover worden alle kandidaat-helpers nog uitgebreid gebriefd.

Doe mee & stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor het fijnere werk zijn er de dag erop ook helpende handen welkom voor de beplanting van de kersverse tuintjes. Wil je ook hier meehelpen? Stuur ons een mailtje!

Let's make Gentbrugge green again! Dit project is meer dan alleen de creatie van een mooie, gezellige en groene straat. Ontharding in de stad bestrijdt het hitte-eilandeffect, water kan opnieuw in de bodem infiltreren en het nieuwe groen heeft een positieve impact op de biodiversiteit en luchtkwaliteit in de buurt.

Zaterdag 26 september, van 9 u. tot de late namiddag: be there! 

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX