• Wij zijn GMF
    Bart, bestuurslid en vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Big 'Small' Jump 2020

12 juli 2020 om 15u00 // In een emmer, op je favoriete oever, in je zwembadje, ...
  • Datum: zondag 12 juli 2020
  • Uur: 15u
  • Locatie: In een emmer, op je favoriete oever, in je zwembadje, ...

Info

--- On hold in afwachting van verdere Corona-maatregelen ---

Op zondag 12 juli springen we opnieuw het water in om aandacht te vragen voor de Gentse waterkwaliteit. In heel Europa springen op precies hetzelfde tijdstip duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Om 15u is het zover!

2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we aandacht van onze politici om werk te maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering. Door tijdens de Big Jump in het water te springen, zetten we op een symbolische manier waterlopen in de kijker die bruisen van leven, waarin we zelf zonder gevaar een verfrissende duik kunnen nemen. Gents MilieufrontNatuurpunt GentYaku en Goodplanet Belgium schuiven drie speerpunten naar voor om de waterkwaliteit te verbeteren: zwemzones met groene oevers, afbouw van plastic vervuiling en meer samenwerking in het waterbeleid.

Portus Ganda wordt in Gent opnieuw 'the place to Jump'. Een dag vol randanimatie, waterpret en muziek. Haal dus dat foute badkostuum maar boven en verkleed je om samen met ons in de Leie te springen!
Schoeisel is verplicht bij de sprong. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

We spreken af aan de Portus Ganda, de Jump start om 15u!
Hieronder alvast een voorsmaakje uit 2019...

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX