• Wij zijn GMF
    Kobe, bestuurslid en penningmeester
    Samen voor een leefbare stad!

Peuken Cleanup Gent - 2e (coronaproof) editie

05 juli 2020 om 13u30 // Afspraak onder Stadshal Gent (Poeljemarkt, 9000 Gent)
  • Datum: zondag 05 juli 2020
  • Uur: 13u30 - 15u30
  • Locatie: Afspraak onder Stadshal Gent (Poeljemarkt, 9000 Gent)

Info

Na een overweldigende vangst van 17.000 peuken in 2019 gaan we voor een tweede editie van de GMF Peuken Cleanup! Het grootste deel van zwerfvuil bestaat immers niet uit blik of plastic, maar uit sigarettenpeuken. Bovendien worden peuken van plastiek gemaakt, waardoor de ogenschijnlijk vergane restjes omgezet worden in plastic micro- en nanodeeltjes die via het water terug op ons bord belanden.
Om Gentenaars hiervan bewust te maken en te overtuigen hun peuken niet langer op straat te gooien, trekken we er op 5 juli weer op uit.
Ga tussen 13.30u en 15.30u op stap in Gent, met je bubbel-maatje(s), handschoenen en PET-flessen in de aanslag. Onder de stadshal staan twee vrijwilligers van GMF klaar met een grote buis om de peuken te verzamelen. Tous ensemble voor een proper en peukvrij Gent!

Ga samen met je bubbel-leden 2 uurtjes van peukje-raap doen in het centrum. Tous ensemble voor een proper en peukvrij Gent!


Praktisch:
- Zondag 5 juli, tussen 13u30 & 15u30
- Alle peuken worden verzameld onder de stadshal.
- Breng zelf handschoenen mee.

~ Nie neute, nie pleuje, nie op stroate streuje ~

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX