• Wij zijn GMF
    Marlies, vrijwilliger Frontaal
    Gentenaars inspireren om duurzamer te leven? Ik doe mee!

DEBAT: LEZ is more, lage-emissiezone in Gent (LIVE & ONLINE)

11 maart 2021 om 19u30 // Zaal De Blauwe Vogel (De Krook), Miriam Makebaplein 1, Gent
  • Datum: donderdag 11 maart 2021
  • Uur: 19.30 u.
  • Locatie: Zaal De Blauwe Vogel (De Krook), Miriam Makebaplein 1, Gent
  • Prijs: gratis

Info

In januari 2021 blies de Gentse lage-emissiezone (LEZ) 1 kaarsje uit, maar de discussie rond de LEZ is springlevend. Sinds het mobiliteitsplan beroert geen enkel thema de Gentse gemoederen zoals de LEZ dat doet. Tijd om een eerste balans op te maken: wat zijn de positieve en negatieve effecten van de (Gentse) LEZ? Waarom werden ze in andere grote steden ingevoerd - en soms weer afgevoerd? En wat is de sociale impact van de maatregel: wordt rondrijden in de binnenstad een voorrecht van de happy few, of verbetert de LEZ precies de lucht- en levenskwaliteit van alle Gentenaars?

Gents MilieuFront en VormingPlus organiseren op 11 maart een debat over de lage-emissiezone als beleidsinstrument. Onder de deskundige leiding van moderator Trui De Maré (VRT NWS) gaan deze panelleden met elkaar in discussie: Gents schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse, directeur communicatie bij automobielfederatie Febiac Joost Kaesemans, stadssocioloog en professor aan Universiteit Antwerpen Stijn Oosterlynck en de Gentse N-VA-fractievoorzitter en Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Het debat gaat door in zaal De Blauwe Vogel in De Krook - afhankelijk van de coronamaatregelen wellicht voor een beperkt live publiek - maar zal ook live gestreamd worden. Over de toegang tot het live debat en het online streamingplatform wordt in de weken voor het debat nog verder gecommuniceerd, maar schrijf je alvast hieronder in om op de hoogte en/of deel te nemen aan het debat!

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX