• Wij zijn GMF
    Katrien, vrijwilliger activiteitenwerkgroep
    Het leuke is dat je 1 uur per jaar of elke week vrijwilliger kan zijn - GMF is zo flexibel als jij dat zelf wil

DEBAT: LEZ is more, lage-emissiezone in Gent

11 maart 2021 om 19u30 // Zaal De Blauwe Vogel (De Krook), Miriam Makebaplein 1, Gent
  • Datum: donderdag 11 maart 2021
  • Uur: 19.30 u.
  • Locatie: Zaal De Blauwe Vogel (De Krook), Miriam Makebaplein 1, Gent
  • Prijs: gratis

Info

In januari 2021 blaast de Gentse lage-emissiezone (LEZ) 1 kaarsje uit, maar de discussie rond de LEZ is springlevend. Sinds het mobiliteitsplan kan geen enkel thema de Gentse gemoederen beroeren zoals de LEZ dat doet. Tijd om een eerste balans op te maken: wat zijn de positieve en negatieve effecten van de Gentse LEZ geweest? Waarom werden ze in andere grote steden ingevoerd en daarna weer afgevoerd? En wat is de sociale impact van de maatregel: wordt rondrijden in de binnenstad een voorrecht van de happy few, of verbetert de LEZ precies de lucht- en levenskwaliteit van alle Gentenaars?

Gents MilieuFront en VormingPlus organiseren op 11 maart een debat met onder andere schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse en andere uitgesproken voor- en tegenstanders van de LEZ. Het debat gaat door in zaal De Blauwe Vogel in De Krook, maar zal ook live gestreamd worden. Over de beschikbaarheid van tickets wordt later nog gecommuniceerd, maar hieronder kan je alvast inschrijven om er live in De Krook bij te zijn!

Locatie

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid WordenX