• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en divestment-actie

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Gents MilieuFront verspreidt 40.000 anti-reclamestickers

17 december 2016 at 11:08am

Gents MilieuFront verspreidt zaterdag 17 december 40.000 anti-reclamestickers. “Een dertigtal vrijwilligers gaan de stickers verspreiden in brievenbussen die nog geen sticker hebben” zegt Steven Geirnaert. “We hebben Gent ingedeeld in sectoren. Elke vrijwilliger krijgt 1500 stickers mee en verdeelt die in de sectoren”.

In de Vlaamse brievenbussen wordt naar schatting jaarlijks meer dan 100.000 ton reclamedrukwerk gepropt. De overgrote meerderheid van dit papier belandt ongelezen in de papiermand. Zonde, niet alleen voor het geld maar ook voor het milieu. Want al dat papier moet geproduceerd, bedrukt, getransporteerd, terug ingezameld en tenslotte weer gerecycleerd worden. Al die handelingen kosten energie, water en grondstoffen en vervuilen het milieu. Voor niets.

Elke anti-reclamesticker spaart jaarlijks 40 kg afval uit de bussen. We hopen dat 20% van de stickers ook op de bussen komt. 8.000 bijkomende stickers in Gent betekent een papierbesparing van 320 ton papierafval. Elk jaar opnieuw.

In het verleden verspreidde Gents MilieuFront al 80.000 anti-reclamestickers. “We hebben het gevoel dat er nog marge zit op het aantal stickers. Na afloop van de campagne gaan we ook steekproefgewijs in enkele straten tellen hoeveel deuren zijn versierd met onze nieuwe sticker.”

>>> Heb je nog geen sticker maar wil je duidelijk laten weten dat je geen reclamedrukwerk wenst? Kom jouw exemplaar op kantoor ophalen! Van maandag tot en met vrijdag, van 9u tot 17u ben je altijd welkom. <<<

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X