• Wij zijn GMF

    Sabine, doener

    zot doen en af en toe actievoeren voor 't milieu

Geveltuinbrigade

Wat in 2017 begon als een burgerbudget, is nu uitgegroeid tot één van onze bekendste projecten in Gent: de Geveltuinbrigade.
Met de Geveltuinbrigade willen we een stevige bijdrage leveren aan een stad met gezellige groene gevels, die brengen rust, geven zuurstof en vormen een habitat voor vogels en insecten. We kozen voor de focus op het aanleggen van geveltuinen in de stad om hiermee maximaal impact te kunnen realiseren en hebben daar heel wat expertise voor opgebouwd.  Het team van freelancers en vrijwilligers zorgt voor een lichte wendbare brigade. Na 5 jaar geveltuinbrigade, zijn er al een paar duizend Gentse gevels vergroend!

Laat je geveltuin aanleggen door de Geveltuinbrigade

Jaarlijks kan je je opgeven voor een gratis geveltuin via Stad Gent. Deze gratis tuinen zijn beperkt en vaak heel snel uitgedeeld. Wij hebben echter ook een betalende service: voor €150 exl. btw leggen wij een standaard geveltuin bij jou aan.

Een standaard geveltuin, dat is:
>> Een plantgat van 30cm op 60 cm. (extra lengte kan aangevraagd worden aan €55/lopende meter).
>> Wij verwijderen hiervoor 1 of meerdere tegels, en graven een gat van +/- 60cm diep die we opvullen met compost.
>> We installeren een klimhulp* aan je gevel voor de klimplant (die je in functie van uren zon, kiest op onze website). De klimhulp is een kabelstructuur aan de gevel bevestigd met oogvijzen en gecoate staaldraad.
>> We planten ook twee lage planten aan.

* We kunnen geen klimhulp installeren op een muur die langs de buitenkant geïsoleerd is. 

Overtuigd?

Leg zelf een geveltuin aan

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan! Ga na of je voetpad breed genoeg is (je moet minstens 120cm vrije doorgang overlaten). Voor woonerven of beschermde gevels, gelden ook andere regels.

Meer info en ‘een geveltuin aanleggen in 6 stappen’ lees je via deze link.

 

 

www.geveltuinbrigade.be                                    

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X