• Wij zijn GMF

    Lieven, vrijwilliger beleid

    Gent mee veranderen door te denken én te doen!
WITTE-LAKENS-ACTIE TEGEN FIJN STOF 2013

Gents MilieuFront probeert Gent en haar inwoners milieuvriendelijker te maken. We organiseren ons daarom om een zo groot mogelijke impact te hebben. Onze beleidswerking is als volgt georganiseerd:

Tweemaandelijkse open GMF-raden
Sinds eind 2021 komen we tweemaandelijks samen met vrijwilligers en geïnteresseerden rond een thema dat ons nauw aan het hart ligt en waarrond we ons willen organiseren. Dat kan leiden tot acties, campagnes etc. – afhankelijk van de nood en de interesse van de aanwezigen. Op de voorbije thema-avonden stonden Divestment en ons jaarthema ‘Straat 2.0.’ op de agenda.
Goesting om mee te denken en doen? Stuur dan een mailtje naar info[at]gentsmilieufront.be en we nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

Politiek overleg
We proberen met politici, administraties en beleidsmakers in overleg te gaan over belangrijke dossiers in en rond Gent.
Een overzicht naar de dossiers waar we mee bezig zijn vind je op onze actueelpagina.

Beleidsacties
We proberen regelmatig acties te voeren over belangrijke thema’s in Gent. Bekijk ons overzicht van de voorbije acties.
Zin om mee te helpen aan een actie? Contacteer ons op info[at]gentsmilieufront.be en we nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

Bezwaarschriften en adviezen
Gents MilieuFront dient regelmatig bezwaarschriften en soortgelijke reacties in over milieuvergunningsaanvragen en andere projecten.

Memoranda
Naar aanleiding van Vlaamse- en gemeenteraadsverkiezingen maken we altijd ons wensenlijstje op. Bekijk ons overzicht van de memoranda van de vorige verkiezingen.

Perswerking
Regelmatig sturen we persberichten uit of doen we persacties. Onze persberichten en persacties vind je onder actueel.
Wil je onze persberichten ontvangen mail dan naar info[at]gentsmilieufront.be

Adviesraden
Gents MilieuFront is actief in verschillende adviesraden waar wij het beleid adviseren. Wij zijn actief in de Minaraad van Gent, de Gecoro van Gent en verschillende klankbordgroepen rond stedelijke vernieuwingen.

Jouw steun is belangrijk!

Steun ons en help zo mee onze campagnes en acties te realiseren

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X