• Wij zijn GMF

  Sabine, doener

  zot doen en af en toe actievoeren voor 't milieu

MilieuAdviesWinkel, één van de belangrijkste projecten van Gents Milieufront vzw, is eind november 2020 ook mee verhuisd naar Dampoortstraat 81. Meer informatie vind je hieronder of op de website van de milieuadvieswinkel.

De MilieuAdviesWinkel richt zich in de eerste plaats tot potentiële bouwers of verbouwers met massa’s tips en adviezen. Niet zonder reden, want bij een nieuwbouw of verbouwing heeft elke beslissing meteen (milieu)gevolgen voor tientallen jaren. Het is overigens bij uitstek een thema waar je op korte tijd te maken krijgt met veel vragen en een wirwar aan informatie, zodat het zelfs voor de ‘welwillende’ bouwheer wat te veel wordt om ook nog eens alle milieuaspecten van zijn werf te onderzoeken.

Naast het beantwoorden van vragen, geven we ook duurzaam (ver)bouwadvies op maat aan particulieren:

 • Voor Gentse (werf)adressen: kan je terecht bij De Energie Centrale van Stad Gent voor een afspraak voor gratis advies aan huis of op ons kantoor.

 • Voor alle andere Oost-Vlaamse (werf)adressen: kan je je inschrijven voor een afspraak via deze link. Voor heel wat inwoners is dit advies gratis.

 • Ga je niet in Oost-Vlaanderen (ver)bouwen? Je kan steeds terecht bij de Steunpunt van jouw Provincie. Voor West-Vlaanderen is dit BAS, voor Vlaams Brabant is dit Dialoog vzw, voor Antwerpen is dit Kamp C en voor Limburg is dit DUBO Limburg.

MilieuAdviesWinkel is kennispartner van het Steunpunt Duurzaam Bouwen en Wonen van de Provincie Oost-Vlaanderen* en samen met De Energie Centrale, voeren we het project Energiezuinige Renovatiebegeleiding uit voor Stad Gent.

*Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen is een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen en Confederatie Bouw O-VL, Bouwunie O-VL, NAV, Eandis, BBL , Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Woonwijzer Meetjesland en Erov en met steun van de Vlaamse Overheid.

MilieuAdviesWinkel kan je bereiken:

 • per e-mail: vraag[at]milieuadvieswinkel.be: voor kleinere en specifieke vragen rond bouwen, verbouwen, materialen, energie, water, verwarming en premies. Vermeld minstens je familienaam en postcode (dit is nodig voor de registratie bij onze subsidiërende overheid).

 • telefonisch: 09 430 03 91 

 • op kantoor: tijdens de openingsuren van Gents MilieuFront (zie blokje CONTACT INFO rechts op deze pagina) op Dampoortstraat 81, 9000 Gent. Voor een bouwadvies dien je wel vooraf een afspraak te maken.

 • via hun website: www.milieuadvieswinkel.be

Vele handen dragen een steentje bij!  

GMF steunt als vereniging op de inzet van haar vrijwilligers

Jouw steun is belangrijk!

Steun ons en help zo mee onze campagnes en acties te realiseren

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X