• Wij zijn GMF

  Bart, bestuurslid en divestment-actie

  Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Gents MilieuFront wordt gevormd door een vrijwillig Bestuur, een secretariaatsteam, freelancers, tientallen vrijwilligers en leden.

BESTUUR

Volgende vrijwilligers vormen het bestuur van Gents MilieuFront:

 • Amélie Rocquet
 • Bart Remmerie
 • Ben Dejonghe
 • Benjamin Van de Velde (secretaris)
 • Joke Claeys (penningmeester)
 • Kim Heylen
 • Lieven D’hont
 • Marie Desrousseaux
 • Pieter Nuytinck (voorzitter)

rsz rvb springt favorite 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bestuur in augustus 2021)


SECRETARIAATSTEAM


Steven GeirnaertCoördinator

Steven Cirkel 2021

Als ervaren rot binnen GMF ademt Steven GMF in en uit. Als een echte octopus reiken zijn tentakels tot in alle hoeken van GMF en zorgt hij ervoor dat het vooruitgaat. Nieuwe projecten uitschrijven kan hij als de beste en goochelen met cijfers is zijn middle name. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat GMF groeit en bekender wordt.
Thema’s zoals water en ruimtelijke ordening zijn Stevens dada.

Bereik hem op:  steven[at]gentsmilieufront.be – Niet aan het werk op woensdag.

 

Iris VerschaeveVerbinder en coach

iris Cirkel 2021

GMF is een vereniging van mensen die het milieu willen redden, en Iris zorgt ervoor dat die elkaar vinden. Ze zet haar voelsprieten in om het welzijn van het personeel en de vrijwilligers te garanderen. Verbinding als motor voor verandering, daar gaat Iris voor. Een project uitvoeren of een activiteit opzetten kent nog weinig geheimen voor haar. Samen met haar collega’s zorgt ze ervoor dat GMF groeit en bekender wordt. Thema’s zoals duurzame consumptie, afval en circulaire economie zijn Iris’ dada.

Bereik haar op: iris [at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op woensdag.

 

  Thijs Michiels – Uitlegger 

rsz thijs cirkel

Teksten en zinnen staan scherper dan Romelu Lukaku als ze langs Thijs’ pen zijn gepasseerd. Hij leidt het GMF-tijdschrift ‘Frontaal’ in goede banen en zorgt voor inspirerende nieuwsbrieven. Een project uitschrijven, standpunt innemen of live event organiseren? Daar draait Thijs zijn hand niet voor om. Samen met zijn collega’s werkt hij met hart en ziel om GMF te doen groeien en zo goed als mogelijk invulling te geven aan onze maatschappelijke rol. Thema’s zoals biodiversiteit, luchtkwaliteit en mobiliteit zijn Thijs’ dada.

Bereik hem op: thijs[at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op vrijdag.

 

Bouke Billiet – Beleidsmedewerker

Hoe vergroten we de impact van GMF op het Gentse milieu- en klimaatbeleid? Dat is de belangrijkste vraag waarover Bouke zich buigt. Hij tekent een (haal even diep adem) beleidsbeïnvloedingsstrategie uit, waakt mee over de strategische doelstellingen van GMF en bouwt aan sterke dossiers. Op die manier klinkt de stem van GMF luider en krachtiger, zowel bij beleidsmakers als bij Gentenaars. Bouke heeft speciaal aandacht voor sociaal rechtvaardige oplossingen bij het streven naar een gezond Gents milieu. Je kan bij hem terecht met vragen over klimaatverandering, mobiliteit, ruimtelijke ordening en haven & industrie.

Bereik hem op: bouke[at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op vrijdag.

 

Bieke Vanherrewege Administratieve duizendpoot 

cirkel Bieke klein 2021

Structuur brengen in chaos kan Bieke als de beste. Ze zorgt ervoor dat facturen op de juiste plaats en tijd betaald worden en verzorgt de inboekingen van onze freelance adviseurs. Samen met collega’s Veerle, Wim en Stefaan van MilieuAdviesWinkel zet ze een GMF stempel op duurzaam bouwen en renoveren

Bereik haar op bieke[at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op woensdag.   

 

 

Stefaan Claeys Adviseur Duurzaam Bouwen

rsz 2cirkel stefaan 2021

De gedrevenheid en kennis van Stefaan zorgt ervoor dat onze opdracht energierenovatiebegeleiding (ERB) in opdracht van Stad Gent loopt als een geoliede machine. Hij adviseert bouwers en verbouwers en stuurt freelance adviseurs aan. Samen met collega’s Bieke, Wim en Veerle maakt hij van onze MilieuAdviesWinkel een succesverhaal!

Bereik hem op stefaan[at]gentsmilieufront.be – Niet aan het werk op vrijdag. 

 


Veerle Vercruyce
Adviseur Duurzaam Bouwen 

rsz cirkel veerle 2021

Veerle leidt de opdracht  adviesverlening aan Oost-Vlaamse particulieren en lokale besturen van de provincie Oost-Vlaanderen in goede banen. Daarnaast  adviseert zij  bouwers en verbouwers en stuurt het team van  freelance adviseurs aan. Met haar achtergrond als  ingenieur-architect kan je bij haar terecht voor alle bouwkundige kwesties, alsook expertise rond het hittebestendig bouwen. Samen met collega’s Bieke, Stefaan en Wim vormt zij het sterke team  MilieuAdviesWinkel.

Bereik haar op veerle[at]gentsmilieufront.be –  Niet aan het werk op vrijdag.

 

Wim Crepain Adviseur Duurzaam Verbouwen 

rsz cirkel wim 2021Energiezuinig bouwen en verbouwen is één van Wims passies. Dankzij zijn eigen verbouwingen kan deze duizendpoot zich dan ook op praktisch vlak helemaal uitleven. Wim ondersteunt Stefaan bij de energierenovatiebegeleiding (ERB) in opdracht van Stad Gent. Samen met Veerle zet hij zijn schouders onder de opdracht adviesverlening aan Oost-Vlaamse particulieren en lokale besturen van de provincie Oost-Vlaanderen. Wim genoot zowel een technische opleiding als een sociale opleiding, dat komt terug in zijn hands-on mentaliteit. Samen met collega’s Bieke, Stefaan en Veerle vormt hij het sterke team MilieuAdviesWinkel.

Bereik hem op wim[at]gentsmilieufront.be


Steffi BoelensCoördinator Geveltuinbrigade en projectmedewerker 

rsz 2fx1v7299 1 modified

Steffi’s passie voor dier en milieu krijgt bij Gents MilieuFront concreet vorm. Ze zorgt ervoor dat onze Geveltuinbrigadiers overal aan de slag kunnen om Gent terug honderden geveltuintjes rijker te maken.

Meewerken aan een GMF-project of een biodiversiteitsactie opzetten is Steffi niet vreemd! Wie haar kent, weet dat haar enthousiasme aanstekelijk werkt. Samen met haar collega’s wil ze van GMF een nóg sterker merk maken.

Bereik haar op steffi[at]gentsmilieufront.be. – Niet aan het werk op donderdag en vrijdag.

 

Annelies SevenantProjectmedewerker vergroening

Samen aan meer groen werken, dat is waar Annelies’ hartje sneller van gaat kloppen. Mensen, groot en klein, bij elkaar brengen en laten dromen van een groenere buurt, hen inspireren en optillen. En ook: landen met een goed project of plan, en zo bouwen aan plekken die bruisen van leven (in meerdere opzichten). Een stukje speelnatuur creëren samen met kinderen, leerkrachten en ouders. Een toekomstboom planten. Tegels wippen en water laten insijpelen. Nog meer groene buurtprojecten bedenken. Kortom, Annelies smijt zich met veel plezier op alles wat groen-blauw is. Samen met Steffi leidt ze ook de Geveltuinbrigade in goede banen.

Bereik haar op: annelies[at]gentsmilieufront.be.Niet aan het werk op woensdagnm en                                                                                     donderdag.

 

 

rsz 1fx1v7203

Van links naar rechts: Bieke, Wim, Thijs, Steffi, Stefaan, Iris, Veerle & Steven

(foto genomen vóór Bouke en Annelies zijn gestart bij GMF – update volgt!)

 

Samen voor een duurzamer Gent!

 

 

FREELANCERS DUURZAAM BOUWADVIES

ir.arch. Elisabeth Cnockaert | arch. Jenne Schraepen | arch. Steven Van Hecke | Mario Verhellen | arch. Patrick Decolvenaer | arch. Stefanie Neerinck | arch. Sven Van Loon | arch. Stephanie Van Praet | ir. Jef Valvekens | ir.arch. Tracy Davidson | Nils Van Hauwe | ir.arch. Dominique Girolami | arch. Stijn Gaudissabois | ir.arch. Nikolaj De Meulder | ing. Uldrik Brondeel | Nathalie Van den Berghe | dr.ing. Kristof De Koker

VRIJWILLIGERS

GMF zou vanzelfsprekend niet kunnen draaien zonder de inzet van de talrijke vrijwilligers. Binnen GMF organiseren ze zich in verschillende groepen.  Wil je zelf vrijwilliger worden? Neem een kijkje op onze vrijwilligerspagina.

STAGIAIRS

Het secretariaatsteam wordt dikwijls versterkt door stagiairs. Wil je ook stage lopen? Laat het ons dan weten op info[at]gentsmilieufront.be

LEDEN

Geen GMF zonder leden! Dankzij jullie kunnen we blijven strijden voor een betere, mooiere, groenere en gezondere omgeving. Ook lid worden? Dat kan vanaf 5 euro per jaar – en in 1-2-3 online. Klik hier.

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X