• Wij zijn GMF

    Lieve, vrijwilliger beleidswerkgroep

    Samen gaan we voor beter

Gents MilieuFront wordt gevormd door een vrijwillig Bestuur, een secretariaatsteam, freelancers, tientallen vrijwilligers en leden.


BESTUUR

rsz rvb springt favorite 1

Van links naar rechts:

Bart Remmerie
Amélie Rocquet
Benjamin Van de Velde –  (Secretaris)
Eva De Meyst
Lieven D’hont
An Van Hemeldonck
Pieter Nuytinck – (Voorzitter)

Waren niet bij de fotoshoot:

Ben De Troyer – (Penningmeester)
Elina Bennetsen


SECRETARIAATSTEAM


Steven GeirnaertCoördinator

Steven Cirkel 2021

Als ervaren rot binnen GMF ademt Steven GMF in en uit. Als een echte octopus reiken zijn tentakels tot in alle hoeken van GMF en zorgt hij ervoor dat het vooruitgaat. Nieuwe projecten uitschrijven kan hij als de beste en goochelen met cijfers is zijn middle name. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat GMF groeit en bekender wordt.
Thema’s zoals water, ruimtelijke ordening en voedsel en landbouw zijn Steven’s ‘dada’.

Bereik hem op:  steven[at]gentsmilieufront.be – Niet aan het werk op woensdag.

 

Iris VerschaeveVerbinder en coach

iris Cirkel 2021

GMF is een vereniging van mensen die het milieu willen redden, en Iris zorgt ervoor dat die elkaar vinden. Ze zet haar voelsprieten in om het welzijn van het personeel en de vrijwilligers te garanderen. Verbinding als motor voor verandering, daar gaat Iris voor. Een project uitvoeren of een activiteit opzetten kent nog weinig geheimen voor haar. Samen met haar collega’s zorgt ze ervoor dat GMF groeit en bekender wordt. Thema’s zoals klimaatverandering, duurzame consumptie en afval en circulaire economie zijn Iris haar ‘dada’.

Bereik haar op: iris [at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op woensdag.

 

  Thijs Michiels – Uitlegger 

rsz thijs cirkel

Teksten en zinnen staan scherper dan Romelu Lukaku als ze langs Thijs’ pen zijn gepasseerd. Hij leidt het GMF-tijdschrift ‘Frontaal’ in goede banen en zorgt voor inspirerende nieuwsbrieven. Een project uitschrijven, standpunt innemen of live event organiseren? Daar draait Thijs zijn hand niet voor om. Samen met zijn collega’s werkt hij met hart en ziel om GMF te doen groeien en zo goed als mogelijk invulling te geven aan onze maatschappelijke rol. Thema’s zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie, luchtkwaliteit en mobiliteit zijn Thijs zijn ‘dada’.

Bereik hem op: thijs[at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op vrijdag.

 

Bouke Billiet- Beleidsmedewerker

Hoe vergroten we de impact van GMF op het Gentse milieu- en klimaatbeleid? Dat is de belangrijkste vraag waarover Bouke zich buigt. Hij tekent een (haal even diep adem) beleidsbeïnvloedingsstrategie uit, waakt mee over de strategische doelstellingen van GMF en bouwt aan sterke dossiers. Op die manier klinkt de stem van GMF luider en krachtiger, zowel bij beleidsmakers als bij Gentenaars. Bouke heeft speciaal aandacht voor sociaal rechtvaardige oplossingen bij het streven naar een gezond Gents milieu.

Bereik hem op: bouke[at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op vrijdag.

Bieke Vanherrewege Administratieve duizendpoot 

cirkel Bieke klein 2021

Structuur brengen in chaos kan Bieke als de beste. Ze zorgt ervoor dat facturen op de juiste plaats en tijd betaald worden en verzorgt de inboekingen van onze freelance adviseurs. Samen met collega’s Veerle, Wim en Stefaan van MilieuAdviesWinkel zet ze een GMF stempel op duurzaam bouwen en renoveren

Bereik haar op bieke[at]gentsmilieufront.beNiet aan het werk op woensdag. 

 

 

 

Stefaan Claeys Adviseur Duurzaam Bouwen (tijdelijk afwezig door ziekte)

rsz 2cirkel stefaan 2021

De gedrevenheid en kennis van Stefaan zorgt ervoor dat onze opdracht energierenovatiebegeleiding (ERB) in opdracht van Stad Gent loopt als een geoliede machine. Hij adviseert bouwers en verbouwers en stuurt freelance adviseurs aan. Samen met collega’s Bieke, Wim en Veerle maakt hij van onze MilieuAdviesWinkel een succesverhaal!

Bereik hem op stefaan[at]gentsmilieufront.be  – Niet aan het werk op vrijdag.

 


Veerle Vercruyce
Adviseur Duurzaam Bouwen (tijdelijk afwezig tem juni 2022)

rsz cirkel veerle 2021

Veerle wordt vervangen door Stijn Gaudissabois.
Veerle leidt de opdracht  adviesverlening aan Oost-Vlaamse particulieren en lokale besturen van de provincie Oost-Vlaanderen in goede banen. Daarnaast  adviseert zij  bouwers en verbouwers en stuurt het team van  freelance adviseurs aan. Met haar achtergrond als  ingenieur-architect kan je bij haar terecht voor alle bouwkundige kwesties, alsook expertise rond het hittebestendig bouwen. Samen met collega’s Bieke, Stefaan en Wim vormt zij het sterke team  MilieuAdviesWinkel.

 

Bereik hem op stijn.gaudissabois[at]gentsmilieufront.be

 

Wim Crepain Adviseur Duurzaam Verbouwen 

rsz cirkel wim 2021Energiezuinig bouwen en verbouwen is één van Wim zijn passies. Dankzij zijn eigen verbouwingen kan deze duizendpoot zich dan ook op praktisch vlak helemaal uitleven. Wim ondersteunt Stefaan bij de energierenovatiebegeleiding (ERB) in opdracht van Stad Gent. Samen met Veerle zet hij zijn schouders onder de opdracht adviesverlening aan Oost-Vlaamse particulieren en lokale besturen van de provincie Oost-Vlaanderen. Wim genoot zowel een technische opleiding als een sociale opleiding, dat komt terug in zijn hands-on mentaliteit. Samen met collega’s Bieke, Stefaan en Veerle vormt hij het sterke team MilieuAdviesWinkel.

Bereik hem op wim[at]gentsmilieufront.be


Steffi BoelensCoördinator Geveltuinbrigade en projectmedewerker 

rsz 2fx1v7299 1 modifiedSteffi nam het roer over van Liesbet als coördinator van de Geveltuinbrigade in september 2021. Haar passie voor dier en milieu krijgt hierdoor bij Gents MilieuFront concreter vorm. Ze zorgt ervoor dat onze geveltuinbrigadiers vanaf januari terug aan de slag kunnen om Gent terug honderden geveltuintjes rijker te maken.
Meewerken aan een GMF-project of een biodiversiteitsactie opzetten is Steffi niet vreemd! Wie haar kent, weet dat haar enthousiasme aanstekelijk werkt. Samen met haar collega’s wil ze van GMF een nóg sterker merk maken.

Bereik haar op steffi[at]gentsmilieufront.be. – Niet aan het werk op donderdag en vrijdag.

 

 

 

rsz 1fx1v7203

Groepsfoto – Van links naar rechts: Wim, Bieke, Thijs, Steffie, Stefaan, Iris, Veerle & Steven.

 

Samen voor een duurzamer Gent!

 

 

 

FREELANCERS DUURZAAMBOUWADVIES

ir.arch. Elisabeth Cnockaert | arch. Jenne Schraepen | arch. Steven Van Hecke | Mario Verhellen | arch. Patrick Decolvenaer | arch. Stefanie Neerinck | arch. Sven Van Loon | arch. Stephanie Van Praet | ir. Jef Valvekens | ir.arch. Tracy Davidson | Nils Van Hauwe | ir.arch. Dominique Girolami | arch. Stijn Gaudissabois | ir.arch. Nikolaj De Meulder | ing. Uldrik Brondeel | Nathalie Van den Berghe | dr.ing. Kristof De Koker

VRIJWILLIGERS

GMF zou vanzelfsprekend niet kunnen draaien zonder de inzet van de talrijke vrijwilligers. Binnen GMF organiseren ze zich in verschillende groepen.  Wil je zelf vrijwilliger worden? Neem een kijkje op onze vrijwilligerspagina.

STAGIAIRS

Het secretariaatsteam wordt dikwijls versterkt door stagiairs. Wil je ook stage lopen? Laat het ons dan weten op info[at]gentsmilieufront.be

LEDEN

Geen GMF zonder leden! Dankzij jullie kunnen we blijven strijden voor een betere, mooiere, groenere en gezondere omgeving. Ook lid worden? Dan kan vanaf 5 euro per jaar – en in 1-2-3 online. Klik hier.

 

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X