• Wij zijn GMF

    Benjamin, bestuurslid, handige harry

    Gelukkig zijn er ook veel mensen binnen en buiten GMF die constant aan de ecologische kar blijven trekken en op dezelfde nagel blijven kloppen.

Gents MilieuFront dient klacht in tegen ongevraagde zadelhoesjes op fietsen

6 maart 2017 at 11:08am

Gents MilieuFront (GMF) heeft vandaag klacht ingediend bij de dienst Milieutoezicht van de stad Gent. Het is een terugkerend fenomeen: de fietsen aan het station worden af en toe ongevraagd voorzien van zadelhoesjes. Vandaag kregen alle fietsen aan het station een zadelhoesje van Oxygen Fitness. 

Het aanbrengen van reclame aan fietsen (en auto’s) is niet wettelijk (volgens artikel 2.14 en 2.15 van de wegcode en artikel 1 quinquies van de Politieverordening op reinheid en gezondheid).

GMF is niet tegen de zadelhoesjes an sich. We stellen ons wel vragen bij deze techniek van reclame voeren. Eerst en vooral gaat het hier over ongewenste reclame. Als bedrijven zadelhoesjes willen verspreiden kunnen ze die ook  aan hun klanten geven. Bovendien belanden veel gescheurde zadelhoesjes als zwerfafval in het milieu terecht.

De strijd tegen winkelzakjes begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Tijd om de zadelhoesjes ook aan te pakken.Veel van die zadelhoesjes zijn overigens van slechte kwaliteit en geven kleur af op je kleren.

Onze vrijwilligers halen vandaag alle zadelhoesjes van de fietsen. We gaan ze eerstdaags terug afleveren bij Oxygen Fitness.

GMF wil dat zadelhoesjes niet meer ongevraagd op fietsen worden aangebracht. Ook online is niet iedereen tevreden met deze reclame. 

We voeren trouwens al jarenlang strijd tegen ongewenste reclame. In december 2016 verspreidde Gents MilieuFront nog 60.000 anti-reclame stickers.

Hieronder vind je een uittreksel uit het politiereglement:

image002.png

 

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X