• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Complimentendag: leve de chauffeurs van De Lijn!

2 maart 2023 at 12:32pm

1 maart is complimentendag en die ging voor de Gentse bus- en tramchauffeurs niet onopgemerkt voorbij. Aan het Woodrow Wilsonplein zetten vrijwilligers van Gents MilieuFront  en de Gentse Busbeweging de chauffeurs in de bloemetjes.

We tonen op die manier onze grote waardering voor de beoefenaars van deze ‘essentiële job’.

Onmisbaar
Joke Claeys, vrijwilliger bij Gents MilieuFront: ‘De chauffeurs van De Lijn zijn voor vele Gentenaars onmisbaar: om naar school of naar het werk te raken, om familie en vrienden te bezoeken. Dat verdient een bloemetje – en wat lekkers.

Een vijftigtal chauffeurs kregen (papieren strand)bloemen en (echte) (en vegan) pralines. Vrijwilliger Joke: ‘Tram- en buschauffeurs zijn niet alleen onmisbaar voor de Gentenaars, maar ook voor een klimaatrobuuste en autoluwe samenleving. Met deze actie beklemtonen we dus ook het belang van meer en beter openbaar vervoer.’

De Lijn aan zet
Het openbaar vervoer in Gent staat onder druk. Eind februari sprak ook de Gentse gemeenteraad zich hierover duidelijk uit. Stad Gent stelde aan de kaak dat De Lijn te beperkte middelen krijgt om goed openbaar vervoer te kunnen realiseren, en klaagt aan dat de opgelegde budgetneutraliteit de zogeheten basisbereikbaarheid en vervoer op maat onhaalbaar maakt. De Stad vroeg aan minister Lydia Peeters (Open VLD) om geen bijkomende haltes af te schaffen.  Complimenten voor de Stad dus!

De minister en directie van De Lijn zijn nu aan zet,’ aldus Bouke Billiet van Gents MilieuFront. ‘We kijken uit naar hun reactie, en hopen dat we ook hen spoedig in de bloemetjes mogen zetten.’

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X