• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Smul mee met GMF van 100% bio en lokale Gentse waterzooi *VOLZET*

19 oktober 2016 at 8:30am
GMF zoekt samen met de werkgroep Stadslandbouw Gent naar vernieuwende manieren om voedselproductie dichter naar de stad en de consument te brengen. We willen graag korteketenlandbouw in de kijker plaatsen en de Gentenaars betrekken in een sociaal-ecologisch project.
 
Waarom zouden we inzetten op korteketenlandbouw? Dat hebben we uitgezocht op een stuk grond in Gentbrugge. Ter hoogte van woonwijk Den Draad aan de Oude Brusselseweg hebben we alle ingrediënten van Gentse waterzooi zelf geteeld, zowel de groenten als de kippen. Samen met vrijwilligers uit de buurt hebben we dit stukje grond bewerkt. We hebben bijgehouden welke activiteiten op het veld gebeurden: de grondbewerking en hoeveel tijd we daarin staken, maar ook welke sociale activiteiten plaatsvonden op en rond het terrein. De kippentractor en onze mobiele kippenren waren een ontmoetingspunt tussen de hulpboeren en buurtbewoners.

Naast deze praktische test-case, hebben we ook de theorie bekeken. Wat kan ruimtelijk beleid betekenen voor de kansen van korte-ketenlandbouw in Gent? Op 28 juni organiseerden we een ronde tafel hierover met een groep experten.

De neerslag van dit alles kan je vanaf zondag 23 oktober gaan bekijken in het STAM op de tentoonstelling: A glimpse of where we’re going – de stad van morgen. 

Wil je graag proeven van het resultaat van dit project? Dan ben je welkom op zondag 6 november in het KASK café op ons Waterzooifeest. Je kan ook een pakketje bestellen om af te halen op maandag 7 november bij Trafiek in het Pierkenspark. Plaats hieronder jouw bestelling!

Ook de vegetariërs onder jullie kunnen meesmullen! Dankzij Sylvie en Pieter van De Goede Zaak zal er ook heerlijke vegetarische waterzooi op basis van huisbereide seitan zijn. 

De Goede Zaak

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X