• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid, redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

GMF op de Gentse Feesten 2022: Klimaatkerk @ Zataclan

21 juli 2022 at 4:04pm

Hallebloeiah! Gents MilieuFront (GMF) keert in 2022 terug naar de roots en staat opnieuw 10 dagen lang op de Gentse Feesten. Deze keer niet met een infostand, ook niet met een bekerruilstand of afval-inzamelpunt. We verlaten de eigen comfortzone en kamperen 10 dagen lang knal middenin Zataclan, het (heerlijke) oord van verderf van CirQ in de Willem de Beersteeg. Niet te missen, kom dat zien!

Wat moet je goed kunnen op Zataclan, het zotste plein van de Gentse Feesten? Best wel veel, maar toch vooral voldoende relativeren en goed met jezelf kunnen lachen. En daar kent een milieuvereniging als GMF alles van: we worden al te vaak herleid tot een handvol eeuwig terugkerende clichés.

Dus wat doen we dan bij GMF? We rijgen al die clichés vrolijk aan elkaar en doen er een genereuze schep bovenop! We richten in het satirische hart van de Feesten een Klimaatkerk op en gedragen ons als pedante extremisten en ‘ecofascisten’. We praten iedereen een schuldgevoel aan, zwaaien met het groen belerende vingertje en breien geitenwollensokken. In onze tempel vereren we klimaatheiligen en elke dag lurken we mee aan de pétard van nonkel Gerard.

En: in de aloude traditie van klassieke kerken kan je er natuurlijk tegen een kleine vergoeding je schulden afkopen – in dit geval klimaatzonden.

Kom vooral zelf eens kijken, onze Klimaatkerk staat er nog tot en met zondag 24 juli – een baken van vroomheid in de anarchistische feestzooi van Zataclan, het zotste en zondigste plein van West-Europa! Elke dag van 19 tot 23 u. in de Willem de Beersteeg.

**************************

Het is zo’n zonde.

Zonde is het!

Het leven op aarde, het klimaat, de natuur gaat naar de kloten en wij blijven maar met Ryanair vliegen, cordon bleus eten, scheten laten, Google rijk maken, de kringloopwinkel passeren, kinderen maken, ons niet douchen met regenwater, plastiek schepjes verliezen op het strand, etc. etc.

Wat zijn we toch enorm, maar echt ENORM slecht bezig!

Maar … maar … maar … Godzijdank is er nog de Klimaatkerk!

Gents Milieu Front heeft de klaagzang van Moeder Aarde en haar klimaatactivisten aangehoord en weet als geen ander hoe deze klimaatzondaars te straffen – we bedoelen – bekeren tot het ware geloof. Daarom heeft zij de Klimaatkerk in het leven geroepen en dat mag je letterlijk nemen.

See you op Zataclan!

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X