• Wij zijn GMF

    Wieske, helpt bij Frontaalverzending

    Ik vrijwillig met plezier voor GMF, lieve mensen en voor Gent.

GMF trakteert Gentenaars op bloemenzaad!

10 mei 2021 at 10:33am

Vanaf vandaag 10 mei kan je in een 40-tal Gentse winkels een gratis zakje bloemenzaad ophalen. GMF investeerde in 3000 zakjes van 5 gram bloemenzaad. Een cadeau voor de Gentse biodiversiteit van Gents MilieuFront, dé milieuvereniging van (groot) Gent.

rsz gmf trakteert met bloemenzaad setup kassa

Gentse handelaars
De 3000 gratis bloemenzaadzakjes worden verspreid over een 40-tal Gentse, lokale handelaars. Een deel van die handelaars geven al jaren een trouwe korting aan GMF-leden, anderen zijn de vereniging genegen. “Ik vind het super dat wij als lokale handelaar de klanten zoiets cadeau kunnen doen. Het is goed voor de biodiversiteit én het humeur!” – aldus Roel van Vaude Store. 

Biodiversiteitsacties van GMF
Het wereldwijde biodiversiteitsverlies is een crisis die ons allemaal aangaat. Als deel van de natuur en dit ecosysteem hebben we er allemaal baat bij de biodiversiteit waar mogelijk een duwtje in de rug te geven. De stad is een apart ecosysteem met een eigen biodiversiteit. Wist je trouwens dat stadsnatuur vaak biodiverser is dan het agrarische, monotone cultuurlandschap? Gents MilieuFront plantte al bomen, verkocht mussenlofts en insectenhotels en legde met de Geveltuinbrigade al bijna 1400 geveltuintjes aan in Gent. Vanaf vandaag staan ook bloemenzaden in dit rijtje. 

Zeg het met bloemen
Vandaag zeggen we het ook met bloemen! GMF koos voor het bio Tübinger bijenweidenmengsel, in te zaaien zowel in volle als potgrond van eind april tot eind juli. De zakjes bevatten 5 g zaad met zaaidichtheid 2 g/m². Als alle zakjes uitgezaaid worden, wil dat zeggen dat GMF en de Gentenaars zomaar 7500 m² bloemenweide hebben gecreëerd. De bloemen zijn het perfecte voedsel voor de beestjes, die op hun beurt voor ons voedsel een belangrijke rol spelen. Wilde bijen en honingbijen zijn onmisbaar voor de fruitteelt en het verbouwen van andere gewassen. Bijen hebben het vandaag moeilijk door te weinig aanbod van bloemen, gebruik van bestrijdingsmiddelen (neonicotinoïden), ziektes en parasieten. Geef ze dus wat bloemen cadeau! 

Kijk op onderstaand kaartje waar je je zakje kan ophalen.

 

Meer info over onze biodiversiteitsacties lees je op gentsmilieufront.be/biodiversiteit

 
Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X