• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Uitnodiging Buitenband-gesprek

9 april 2015 at 2:29pm

Stadslandbouw in Gent is mogelijk

Je eigen bloemenperkje aanleggen, onkruid wieden, zelf groenten kweken.. Tuinieren raakt weer helemaal in. Onder het motto “Gent en garde” wil de stad Gent lokale voedselproductie en tuinieren promoten. Daarom organiseert de Gentse Buitenband een info- en dialoogavond over stadslandbouw in Gent. 

Op de website van schepen Tine Heyse is te lezen dat ze stadslandbouw graag samen met de professionele landbouw in Gent willen uitbouwen. Hierbij verwijst ze naar de mogelijkheid om een deel van de voedselproductie van een stad lokaal te produceren, zowel in de groene rand rond de stad als in volkstuintjes of op daktuinen. 

De Gentse Buitenband is al 25 jaar bezig om de land- en tuinbouw rond Gent dichter bij de mens te brengen. Via deze weg willen ze verbondenheid creëren tussen mensen van ‘de Gentse buiten’ en die van het stadscentrum. 

Centraal die avond staat het dialooggesprek tussen schepen Tine Heyse, o.a. bevoegd voor landbouw in de Stad Gent, en Piet Vanthemsche, voorzitter Boerenbond en Landelijke Gilden. De avond zal worden afgesloten met een Buitenband- receptie. 

 

Wanneer?

Woensdag 15 april 2015 om 20 u.

Waar?

Ugent, Faculteit Bio- ingenieurswetenschappen, Blok E
Coupure Links 653
9000 Gent

Programma

  • 19u30: Ontvangst
  • 20u00: Verwelkoming
  • 20u05: Stadslandbouw en stadstuinieren, hip en trendy, maar ook voor traditionele boeren ? Prof. Dr. Ir. Guido Van Huylenbroeck, decaan 20u30: Voedselstrategie “Gent en Garde” Mevr. Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat, Energie, Noord-Zuid en Landbouw
  • 20u45: Dialooggesprek “Kansen en uitdagingen voor de landbouw in en om Gent” met Schepen Tine Heyse, bevoegd voor landbouw Stad Gent De Heer Piet Vanthemsche, voorzitter Boerenbond en Landelijke Gilden Moderator: Peter Van Bossuyt
  • 21u45: Buitenband-receptie

 Inschrijven?

Inschrijven kan door te bellen naar 092 43 88 20 (tijdens kantooruren), 
of door een mailtje te sturen naar [email protected] 

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X