• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Wijkbudgetproject: Rabot in bloei

12 maart 2024 at 1:26pm

Klik hier door naar de website van ‘Rabot in Bloei’.

Het Rabot is met meer dan 9000 inwoners/km² de dichtst bebouwde wijk van Gent. Met het wijkbudgetproject Rabot in bloei willen we meer biodiversiteit in de wijk brengen en zo de ‘grijze, stenige’ wijk wat groener maken. Zo onderzoeken we waar welke nestkasten voor welke vogelsoorten geplaatst kunnen worden, waar zolders of kelders ingericht kunnen worden voor vleermuizen, waar lieveheersbeestjes kunnen overwinteren, of bijenkasten in tuinen of op daken een optie zijn, hoe (kaai)muren ingezet kunnen worden voor varens of mossen, waar er nectarplanten voor vlinders kunnen komen…

Het project heeft niet enkel als doel meer groen te brengen in de dense Rabotwijk. De groene ingrepen zullen er ook voor zorgen dat de wijk gezelliger en knusser wordt. En zo hopen we dat het groen verbindend zal werken voor de zeer diverse inwoners van de wijk. Verder kan het project ook fierheid geven aan de ‘Rabotiens’.

Het project groeide vanuit enkele bewoners van de wijk. Gents MilieuFront neemt de rol van projectbegeleider op zich. Als een soort sociale groenregisseur zal GMF het proces aansturen, mensen en organisaties warm maken om bij te dragen en toezien dat er diverse groene ingrepen in de wijk gerealiseerd worden.

Geprikkeld? Op hun eigen website vind je heel wat meer info! 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X