• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Zet samen met GMF je eerste stappen naar een energieneutrale woning!

10 maart 2015 at 10:02am

Hoeveel betaal jij maandelijks voor elektriciteit en gas? Is dat rond de 300 euro, zoals het gemiddelde Belgische gezin? Of zit je daar nog een stuk boven? Dat willen we graag weten omdat we zo een eerste ruw beeld krijgen over je impact op het klimaat.

Volgens ons kan je het geld dat je aan energie uitgeeft beter investeren om energieneutraal te worden. Reken maar eens uit wat je over een periode van 15 of 20 jaar uitgeeft aan energie! Geld dat nu in veel gevallen verdwijnt richting Rusland of het Midden-Oosten. En die regio’s staan niet onmiddellijk bekend als voorvechters van een duurzame samenleving.

Op weg naar een energieneutrale woning

GMF helpt je om energieneutraal te worden. Bij onze MilieuAdviesWinkel kan je terecht voor deskundig advies van een specialist om je op de juiste weg te zetten. Dankzij steun van de stad Gent is dat advies helemaal gratis. We komen zelfs bij je thuis langs om de zaak ter plekke te bekijken!

Is je dak of gevel nog niet geïsoleerd? Heb je nog een oude verwarmingsketel hebt? Dan kunnen we je ook begeleiden om een offertevraag op te stellen en een geschikte aannemer te kiezen. Boek vandaag nog een afspraak via de Energiecentrale, bereikbaar op 09/ 266 52 00 of via energiecentrale(at)gent.be.

Dankzij de online test Check Je Huis kom je te weten wat je best eerst doet om je energierekening te verminderen. Woon je buiten Gent? Dankzij het provinciebestuur kan je toch bij ons terecht voor gratis bouwadvies. Boeken doe je dan via www.bouwwijs.be.

Doe mee!

Vertel ons hoeveel je voorschotfactuur voor elektriciteit en aardgas in februari 2015 bedroeg. Schrijf het op een blad en stuur ons via mail of Facebook een selfie met je blad voor je woning. Laat ons weten wat je al deed om je energiefactuur naar beneden te krijgen en wat je eventueel nog van plan bent. In het volgende nummer van Frontaal zullen we hier uitgebreid over berichten.

Wil je echt all the way gaan en je energieteller op nul krijgen? Dan zijn we bereid om samen met jou te bestuderen hoe dat zou kunnen in je woning. Contacteer ons!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X