• Wij zijn GMF

    Pieter, voorzitter en duizendpoot

    Via GMF kan ik in Gent een lokaal antwoord geven aan een wereldwijde uitdaging.

WEDSTRIJD: WIN EEN VAT *afgelopen*

2 juni 2020 at 1:14pm

GMF INSTALLEERT GRATIS EEN REGENWATERTON BIJ 3 GENTENAARS

Wil jij kans maken? Schrijf je in via onderstaand formulier!
De wedstrijd is ondertussen afgelopen. We contacteren de winnaars binnenkort. 

draakje zwart witGMF wil zo veel mogelijk Gentenaars aanzetten om meer regenwater te gaan hergebruiken. Heel veel regenwater gaat vandaag verloren door een rechtstreekse afvloeiing naar de riolering. Vang je jouw regenwater op, dan kan je het makkelijk opnieuw gebruiken in of rond je huis. Idealiter voorzie je een grote regenwatertank in de tuin om onder andere je wc door te spoelen, maar je kan ook op andere eenvoudige manieren je regenwater hergebruiken. 

WEDSTRIJD: GMF knipt gratis bij 3 Gentenaars de regenpijp om het regenwater op te vangen

Wil je dat GMF – gratis – een vulautomaat + opvangvat van 200 liter in je tuin komt installeren? Meld je dan hieronder aan – wij kiezen 3 gelukkige Gentenaars en komen misschien binnenkort bij jou langs! Om in aanmerking te komen voor een gratis regenwateropvangset van GMF moet je wel over een bereikbare regenwaterpijp beschikken op privéterrein (dus niet op de straat). 

Hoe gaan we te werk? 

De makkelijkste manier om (op kleinschalige manier) regenwater op te vangen is om 
  1. een regenwater-vulautomaat op je regenpijp te monteren – hier zie je een voorbeeld
  2. er een regenwaterton onder te plaatsen

Kan je dat zelf?

Natuurlijk. Je vindt alle materialen voor een kleinschalige regenwateropvang in de doe-het-zelf-winkel. Hier vind je bijvoorbeeld een duidelijk overzicht op de website van Hubo

Elke druppel telt!

Door klimaatverandering krijgen we te kampen met langere periodes van droogte. Onze (drink)watervoorraden dreigen uitgeput te raken. We moeten dus steeds spaarzamer omgaan met water. Regenwater hergebruiken is een eerste stap in de goede richting. Meer uitleg over het nut van regenwateropvang lees je onder andere op de website van Zimmo

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X