• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Milieuadvieswinkel breekt record en geeft 1000ste renovatieadvies-aan-huis al in april

28 april 2022 at 2:11pm

Op woensdag 27 april gaf de Milieuadvieswinkel (MAW), het servicepunt voor duurzaam wonen en bouwen van Gents MilieuFront, zijn duizendste renovatieadvies-aan-huis van het jaar. Nooit eerder bereikte MAW deze kaap zo vroeg op het jaar.

Een Gents koppel kreeg, naast een aardigheidje ter gelegenheid van het ronde getal, uitgebreid renovatieadvies over mogelijke energiebesparende maatregelen, welke prioritair zijn, hoeveel een en ander zou kosten en welke premies of andere financiële steun hiervoor bestaat. Stijn Gaudissabois, renovatiecoach en medewerker MAW, bezocht de woning en stelde een stappenplan op.

De duizendste van het jaar krijgen niet alleen advies van de MAW-coaches, maar ook een aardigheidje.

Niets dan voordelen

“Een woning energiezuinig maken heeft niets dan voordelen,” zegt Stijn Gaudissabois. “De energieprijzen stijgen, net als de druk op milieu en klimaat. Er is nog veel werk om tegen 2050 een fossielvrije maatschappij uit te bouwen. Door je woning energiezuinig te maken, draag je hier stevig aan bij. Een energiezuinige woning is daarnaast gezond, comfortabel en goedkoper om te bewonen. Bovendien stijgt de waarde van woningen met een goed E-peil.”

De Milieuadvieswinkel geeft renovatieadvies in de volledige provincie in opdracht van De Energiecentrale (Stad Gent) en het Steunpunt Duurzaam bouwen (Oost-Vlaanderen).

Groei

De Milieuadvieswinkel merkt sinds enige tijd een opmerkelijke stijging in het aantal aanvragen. Vorig jaar werden over de volledige provincie 1770 renovatieadviezen uitgevoerd. In 2022 verwacht MAW de kaap van de 3000 te overstijgen. Daarnaast worden in vele steden en gemeenten lokale renovatietrajecten uitgerold en wordt het renovatiebeleid uitgebreid met klimaatgerelateerde maatregelen (opvang regenwater, ontharding, water vasthouden en laten insijpelen).

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X