• Wij zijn GMF

    Titus, vrijwillig graficus bij Frontaal magazine

    Tijd om te leren over de wereld waarin we leven, vooral mijn Gentje.

Bootcamp klimaatactivisme: GMF @ Gentse Feesten 2023

19 juli 2023 at 3:00pm

Wie de voorbije dagen de Feestenzone betrad of Gentse Feesters ontmoette kon er niet naast kijken: honderden mensen lopen rond met warpaint op de wangen en stoere tattoo’s op de armen. Allen hebben ze de mond vol van één ding: dat bootcamp waar ze zonet klimaatactivist zijn geworden!

Voor het tweede jaar op rij staat GMF op de Feesten op het tofste plein van Gent: bij het vrolijke zootje ongeregeld van CirQ op Karmaclan. Dit jaar hebben we er geen Klimaatkerk gebouwd, maar een ‘bootcamp klimaatactivisme’ opgezet!

Daar leiden we GF-bezoekers op tot echte klimaatactivisten: we leren ze hoe bomen te knuffelen, zich vast te kleven, kunst te bekladden, water te redden en de banden van SUV’s plat te steken. Dagelijks wordt er armgeworsteld tussen Greta Thunberg en een fossiel als Donald Trump, mensen laten zich vastketenen of sturen een whatsappje naar hun mama om te vertellen dat ze klimaatactivist zijn geworden. En nog veel, véél meer!

Wie buiten bij de proeven letterlijk zijn strepen heeft verdiend, die mag naar binnen in ons campement om er een tattoo te krijgen en te poseren voor de onvermijdelijke klimaatactivist-mugshots. Die zijn zó cool dat mensen gewillig hun e-mailadres achterlaten om later de foto’s doorgestuurd te krijgen.

Naast die übercoole foto’s krijgen de nieuwe activisten ’s anderdaags ook nog een oproepingsbrief, een uitnodiging om écht naar het Front te komen: lid te worden van GMF, of nog beter – vrijwilliger worden!

Halverwege de Feesten hebben we al een kleine duizend Feestengangers opgeleid tot echte klimaatactivisten. Maar er kunnen er nog heel wat bij! Kom gauw af naar ons bootcamp, we zorgen ter plekke voor een grondige opleiding tot klimaatactivist, een diploma en een welkomstritueel.

We staan nog elke dag op de Gentse Feesten, telkens van 19 tot 23 u. ’s avonds, terug te vinden op Karmaclan in de Willem de Beersteeg.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X