• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Klimop verzamelen: GMF deed mee

16 maart 2015 at 1:45pm

GMF deed mee aan het project van de Vooruit en de Universiteit Antwerpen om de luchtkwaliteit te bepalen via de analyse van klimop blaadjes. Meer info over het project vind je hier.

Het begon allemaal op vrijdagmiddag…

De eerste vrijwilligers kwamen om hun enveloppen met invulformuliertjes en trokken enthousiast op pad om staaltjes te verzamelen in hun buurt. Met een groepje vrijwilligers trokken we erop uit om wat blaadjes te verzamelen rond de Blaarmeersen en in Drongen. Op het eind van de middag hadden we al 17 enveloppen vol. 

Op zaterdag stonden er opnieuw twee vrijwilligers klaar. We fietsten overal wat rond in Gent, ontdekten prachtige plekjes en kwamen opnieuw terug met een hele pak staaltjes.  

Na twee dagen intensief rondfietsen, wijken afspeuren naar klimop, de blaadjes plukken en de formulieren invullen konden we vol trots een dikke stapel enveloppen afgeven aan de kunstenares. Die had heel wat apparatuur klaar staan om de hoeveelheid magnetiseerbare stofdeeltjes die op de bladeren zijn afgezet te meten. Deze stofdeeltjes geven een idee van de luchtvervuiling in de stad. Binnenkort krijgen we dus resultaat van onze metingen… We zijn benieuwd! 

De professor doet nog eens een oproep om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om mee te doen. Hoe meer mensen blaadjes verzamelen, hoe beter ze de luchtvervuilling in Gent in kaart kunnen brengen.

Spoor dus je vrienden, kennissen, collega’s, buren… allemaal aan om een staaltje te nemen in hun tuin, wijk, parkje in de buurt, straat… 

Het invulformulier kun je afdrukken op de site (http://impossiblefutures.be/nl/nieuws/breng_klimopblaadjes_mee_en_test_de_luchtkwaliteit_van_je_buurt

Staaltjes inleveren kan nog tot zaterdag 21 maart! 

 

En aan alle vrijwilligers die hebben geholpen: Merci!

 

{gallery}galerij/Klimopactie_maart2015{/gallery}

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X