• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Timelab zoekt burgers die luchtkwaliteit willen meten

2 september 2016 at 12:00pm

Timelab wil met zijn project ‘Adem’ burgers en Gent sensibiliseren over luchtkwaliteit. Ze roept Gentenaars op om mee te doen.

Sta je ook wel eens stil bij de luchtkwaliteit in Gent?

Vind je door de bomen het bos niet meer als het gaat over waarheidsgetrouwe informatie over fijnstof en schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid?

Onderneem dan vandaag nog actie! Sluit je aan bij ADEM, een community-based en open-source-project voor het verzamelen van data over de luchtkwaliteit in de stad.

  1. Je assembleert een eigen mobiel meettoestel voor de fiets, via een workshop en op basis van een handige zelfbouwkit.
  2. Vervolgens ga jij en alle andere deelnemers de actuele blootstelling aan schadelijke stofpartikels meten tijdens je dagelijkse of recreatieve fietsroute in Gent (of nabije omgeving).
  3. Je krijgt naast de directe melding ook een visualisatie van alle metingen op een overzichtelijke online kaart. 

Wil je graag testen of deelnemen? Wil je ADEM-er worden? Start dan met het invullen van de enquête die je vindt op http://ik-adem.be/. Wil je ADEM mee bekend maken? Wil je zelf een toestel maken? Of zelf workshops geven? Wil je een gelijkaardig initiatief opzetten in jouw gemeente? Neem contact op via [email protected].

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X