• Wij zijn GMF

    Pieter, voorzitter en duizendpoot

    Via GMF kan ik in Gent een lokaal antwoord geven aan een wereldwijde uitdaging.

Gents MilieuFront meet vanaf nu zelf de luchtkwaliteit – Doe mee!

4 april 2018 at 7:40am

Gents MilieuFront heeft een luchtkwaliteitsmeter aangekocht. Deze meter (Airbeam 2) is een klein draagbaar apparaat dat PM2,5 meet, de stofdeeltjes die kleiner zijn dan 2,5 micrometer. Dit zijn de deeltjes van fijn stof die het diepst doordringen in de longen en die het meeste schade aanrichten. PM2,5 wordt voor een groot deel door de mens veroorzaakt, vooral door verwarming en wegverkeer. De advieswaarden van de Wereld Gezondheidsorganisatie voor PM2,5 worden in Vlaanderen nog bijna nergens gehaald.

Er bestaan al veel projecten en campagnes over luchtkwaliteit, maar met de AirBeam kunnen we toch een verschil maken. Metingen met de Airbeam meten namelijk de blootstelling van een bepaald persoon tijdens een traject. Hierin onderscheidt het zich dus van stationaire meetpunten die meestal gebruikt worden.

Gents MilieuFront start met zijn metingen en campagne op 12 april. Dan komen we voor het eerst samen met vrijwilligers om te kijken hoe we ons kunnen organiseren en wat we kunnen meten.

Ben jij ook geïnteresseerd in de luchtkwaliteit van Gent en wil je mee brainstormen? Laat iets weten via [email protected]!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X