• Wij zijn GMF

    Pieter, voorzitter en duizendpoot

    Via GMF kan ik in Gent een lokaal antwoord geven aan een wereldwijde uitdaging.

Gentse luchtkwaliteit weten/meten: gentenair.be!

28 november 2018 at 1:16pm

Het bekt niet alleen goed, het ís het ook: gentenair.be, het nieuwe platform voor luchtkwaliteit in Gent! Gentenair.be is een gloednieuwe website die Gentenaars informeert en bewustmaakt over de problematiek van luchtverontreiniging. Met behapbare informatie over luchtkwaliteit in Gent is gentenair.be er voor iedereen, zowel voor de bezorgde burger als voor de geïnteresseerde wetenschapper. Op gentenair.be vind je verschillende kaarten met sensor- en officiële metingen in en rond Gent, maar ook een woordje uitleg om de resultaten te kunnen interpreteren en begrijpen.

DIY: meet zelf de luchtkwaliteit

Daarnaast roept gentenair.be ook op om zelf aan de slag te gaan en fijn stof te meten. Er zullen workshops worden georganiseerd waarop iedereen zelf een fijnstofmeter in elkaar kan knutselen. Die neem je dan mee naar huis om er meteen mee aan de slag te gaan: zelf meten + rechtstreeks delen op gentenair.be. Zo draagt je als burgerwetenschapper direct bij aan de realtime kaarten op de website. Wie liever geen luchtmeter in elkaar zet maar eerst even wil expirementeren, die kan bij Gents MilieuFront een meer geavanceerd toestel ontlenen.

 Voorstelling

Gentenair.be wordt woensdagvanavond 28 november officieel boven de doopvont gehouden op een infoavond over luchtkwaliteit, georganiseerd door Gents MilieuFront en CM. Om 19.30 u. start professor Dirk Avonts zijn lezing ‘Fijn stof en uw gezondheid’, rond 22.30 u. rollen we de rode loper uit voor gentenair.be!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X