• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

GMF steekt fietsers hart onder de riem op nationale applausdag

21 maart 2016 at 9:15am

Op maandag 21 maart 2016 tussen 7u30 en 8u30 stonden meer dan 80 teams in heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus, ruim dubbel zoveel als drie jaar geleden. Via dit initiatief van de Fietsersbond en haar Franstalige tegenhanger GRACQ, willen ze fietsers feliciteren. GMF was (uiteraard) ook van de partij.

Op deze vroege maandagochtend, net na een ochtendbui, stelde GMF zich op aan de fietsersbrug tussen het Keizerspark en de Visserij. Een strategisch punt blijkt, want er passeren elke dag veel fietsers uit Gentbrugge & Ledeberg op weg naar school of naar hun werk.

Leefbaar Gent

Redenen genoeg voor deze positieve actie. Naast het vieren van de start van de lente, willen we vooral de fietsers feliciteren omdat ze voor het slimste en gezondste vervoermiddel  kiezen. Ze bedanken en aanmoedigen want ze maken de stad een stukje leefbaarder.
En een boodschap aan de beleidsmakers dat veilige en goede fietsinfrastructuur werkt!
Het doet meer mensen fietsen en dat zien we graag. Een stapje dichter bij een klimaatneutraal Gent.

Win-win

Geen betere manier om een nieuwe week te starten. Sommigen namen hun applaus met veel dankbaarheid en buigingen aan, anderen wisten niet goed wat hen overkwam. We deden mensen lachen en werden er zelf ook blij van, win-win dus. Blijven trappen!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X