• Wij zijn GMF

    Amélie, bestuurslid (HR) en all-round vrijwilliger

    GMF empowert iedereen die van Gent een gezondere stad wil maken.

GMF nodigt uit op drie grote autodeelavonden in Gent Centrum

21 maart 2016 at 2:10pm

GMF sluit met drie grote autodeelavonden zijn campagne ‘promotie autodelen’ af. Het voorbije jaar organiseerde GMF in samenwerking met de zes Gentse autodeelorganisaties (Dégage!, Autodelen.net, Cambio, Partago, CarAmigo en Bolides) niet minder dan 41 autodeelparty’s (naar analogie met de welgekende Tupperwareparty’s) bij Gentenaars thuis. Via deze laagdrempelige autodeelparty’s informeert GMF zo veel mogelijk Gentenaars over alle autodeelsystemen die in Gent actief zijn. GMF wil hiermee de toename van het aantal autodelers in Gent de nodige duw in de rug geven. Meer autodelers zijn immers een deel van de oplossing van het mobiliteitsprobleem van Gent.

Bij een autodeelorganisatie met een eigen wagenpark, vervangt één deelauto bijna 12 private wagens. Stel je voor wat daar allemaal voor in de plaats kan komen. Bij autodelen maken meerdere huishoudens of personen gebruik van één wagen. Autodelen is voor steeds meer Gentenaars  een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezitten van een eigen wagen. Sommigen bezitten wél een wagen, maar laten er anderen mee rijden als ze hem zelf niet nodig hebben. Best een revolutionaire gedachte, in tijden waar autoproducenten autobezit associëren met vrijheid, stoerheid, succes en sex appeal. Of is het eigenlijk gewoon simpel?

Vele voordelen

Als je geen fervente autogebruiker bent, is autodelen een stuk goedkoper. Zeker als je minder dan 10.000 km per jaar rijdt. Veel deelsystemen hebben verschillende soorten wagens ter beschikking, van een bestelbusje tot een klein Smartje. Als er minder auto’s op straat  geparkeerd staan en er minder auto’s rondrijden, komt er meer plaats vrij voor leuke dingen.

Meer info over autodelen en inschrijven voor een autodeelavond kan via www.autodelen.gent/inschrijven

De kalender ziet er als volgt uit:

23/03/2016, 19.30u, Jeugdherberg De Draecke, Sint-Widostraat 11, Gent

27/04/2016, 19.30u, Victoria Deluxe, Dok-Noord 4/F – 102, Gent

25/05/2016, 19.30u, Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, Gent

De avonden zijn gratis en geheel vrijblijvend. Ze richten zich in het bijzonder tot Gentenaars die jaarlijks  minder dan 10.000 km per auto rijden, die het beu zijn om ‘s avonds na het werk steeds  parkeerplaats te moeten zoeken in de eigen buurt, die vinden dat hun wagen hen te veel kost.

Dit project is mogelijk dankzij de steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer van de Koning Boudewijnstichting en Provincie Oost-Vlaanderen.

LogoKBS   Logoprovincieoostvlaanderen

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X