• Wij zijn GMF

    Lieven, vrijwilliger beleid

    Gent mee veranderen door te denken én te doen!

Fietsersbond en Gents MilieuFront delen tulpen uit aan fietsers

3 april 2017 at 9:14am

Het kruispunt Verlorenkost en Coupure Links brengt twee belangrijke fietsroutes samen. Coupure Links is de drukste fietsas van Gent. De route die er mee kruist (komende van Lindenlei richting Baertsoenkaai / Bijlokekaai) brengt fietsers van de stad naar het station en de Blaarmeersen. Met andere woorden, dagelijks steken er duizenden fietsers over. Doordat veel automobilisten dit kruispunt ook gebruikten om richting centrum Gent te rijden, ontstonden hier vaak soms onveilige situaties.

Rijen aanschuivende auto’s die via de Verlorenkost de Kortrijksepoortstraat wilden bereiken, zorgden ervoor dat fietsers te weinig ruimte kregen. “Dit is vanaf vandaag gelukkig verleden tijd. Dankzij het circulatieplan verandert deze plek in een fietserskruispunt”, zegt voorzitster van de Gentse Fietsersbond Eva Van Eenoo. Dat is meteen ook de reden waarom Fietsersbond Gent en Gents Milieufront honderd fietsers vandaag trakteerden op een bloemetje. “De veiligheid en het comfort van fietsers is niet alleen toegenomen, dankzij de autoknip ontstaat er hier een nieuwe plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Minder ruimte voor auto’s betekent hier extra levenskwaliteit”.  

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X