• Wij zijn GMF

    Lieve, activiteitenwerkgroep en boekenclub

    Samen gaan we voor beter

Ouders en leerkrachten in Sint-Amandsberg vragen veiliger verkeer

23 februari 2018 at 8:55am

Velodroom is een groep ouders en leerkrachten van enkele basisscholen in Sint-Amandsberg en Lourdes. Ze zijn samen op zoek naar een manier om de wijk aangenamer en veiliger te maken. Veel kinderen uit onze buurt komen met de fiets of te voet naar school en ze willen dit aantal graag nog zien groeien. 
Maar de schoolomgeving of de weg naar de school is niet velig (genoeg). Getuige daarvan is het noodlottige ongeval op de Antwerpse Steenweg op 19/2.

De binnenstad van Gent is opnieuw een stad op mensenmaat. Voetgangers kunnen er kuieren en vertoeven op de vele mooie  pleinen, straten en in de parken. Fietsers vinden er autoluwe straten

Eens de Dampoort voorbij, verandert dit beeld drastisch. De wijk kreunt onder de autoverplaatsingen. Het maakt fietsen onveilig en verplicht fietsers  om  achter elkaar te fietsen. Het autoverkeer zorgt voor lawaai, stress, ongezonde lucht, stank en onveiligheid. De steenwegen zijn ronduit gevaarlijk.

Velodroom heeft een memorandum gemaakt voor Gentse politici. Ze vragen een aantal concrete dingen zoals een netwerk van fietsstraten door Sint-Amandsberg die vertakken naar Oostakker, Gentbrugge en Destelbergen, meer ruimte voor fietsen op de Land Van Waaslaan, een veilig alternatief voor de Gentbruggebrug, een verplichte schoolstraat aan elke school,….

Allemaal zinvolle suggesties. Hun volledige memorandum vind je hier

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X