• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

Is de tijd rijp om de fly over echt af te breken?

17 september 2018 at 9:25am

Op de autoloze zondag van 16 september fietsten en wandelden weer duizenden mensen op de B401, de fly-over die auto’s rechtstreeks vanuit de E17 in het hart van de stad loodst. 

Gents MilieuFront is al twintig jaar lang vragende partij om de fly over af te breken. De afbraak van de fly-over stond al in ons memorandum voor de gemeenteraadsverkiezingen van verkiezingsjaar 2000.

De stad denkt na over een toekomst zonder fly-over en organiseerde dit weekend een tentoonstelling over wat we kunnen doen met de vrijgekomen ruimte. Hieronder vind je een aantal foto’s. Meer beelden en informatie vind je terug op de webpagina van de stad: https://ookmijn.stad.gent/bruggenbouwers

Voor Gents MilieuFront moet de fly over afgebroken worden tot aan de E17. Daar moet een parking komen waar bezoekers aan de stad hun auto achterlaten. De parking moet verbonden worden met een snelle tramverbinding en een fietssnelweg. De rest van de vrijgekomen ruimte kan deels ontwikkeld worden voor wonen en werken (en zo (deels) zorgen voor de financiering van het project). Een ander deel kan omgezet worden naar extra kwalitatieve open ruimte, zoals de High Line in New York.

Hopelijk gaan de geesten zowel bij Gentenaars als bij de Vlaamse overheid rijpen om de komende legislatuur de fly-over echt af te breken. 

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X