• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en divestment-actie

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Campagne: VOOR ambitieuze wijkmobiliteitsplannen

8 juni 2023 at 9:47am

De uitrol van de Gentse wijkmobiliteitsplannen verloopt stroef, onder meer door juridisch getouwtrek en politieke koudwatervrees. Dat is een spijtige zaak, want ambitieuze wijkplannen zijn essentieel om te zorgen voor veilige straten en aangename en gezonde wijken. Heel wat buurtbewoners wachten ongeduldig op maatregelen. GMF maakte daarom twee posters:

Daarmee kunnen buurtbewoners van Sint-Amandsberg en Gentbrugge hun steun voor ambitieuze plannen tonen. Als de poster aan heel veel ramen te zien is, krijgt het stadsbestuur een duidelijk signaal: opschieten! We verdelen de poster voornamelijk in Sint-Amandsberg en Gentbrugge, al zijn er natuurlijk nog andere wijken waar men ongeduldig uitkijkt naar de uitvoering van sterke plannen.

Dringend

‘Dringende nood om in te grijpen’: zo klinkt het in het bestuursakkoord over het verkeer in de deelgemeenten. Prima verwoord. Het bestuursakkoord dateert van eind 2018. De Gentse bevolking mag toch verwachten dat de vier meerderheidspartijen het bestuursakkoord uitvoeren?

Het voorlopig verbod van de rechtbank mag niet tellen als excuus. Wat de definitieve uitspraak ook wordt, het stadsbestuur hoort nu volop alles voor te bereiden om na de uitspraak meteen te kunnen schakelen. Want de nood is inderdaad dringend.

Help ons!

Help jij ook om deze posters snel zichtbaar te maken in Gentbrugge en Sint-Amandsberg? Ook als je er niet woont, kan je helpen: je hebt vast wel een collega of tante in de buurt die een poster aan haar raam wil hangen.
Poster(s) ophalen? Kom ze halen op het GMF-kantoor in de Dampoortstraat, van maandag tot donderdag! Check vooraf onze aanwezigheid: 09 430 03 90.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X