• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid, redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

Problemen met openbaar vervoer? Meld het hier!

20 november 2023 at 10:07am

Op 6 januari 2024 wordt het openbaar vervoer in de Gentse regio grondig hertekend.
De Gentse Busbeweging verwelkomt elke verbetering, maar is ook bezorgd. Wij vrezen dat mensen die niet vlak bij een frequent bediende halte wonen, niet beter af gaan zijn.

Met de invoering van ‘basisbereikbaarheid’ verhoogt het aanbod op drukke lijnen. Prima. Maar doordat De Lijn veel te weinig geld krijgt (de Vlaamse regering houdt vast aan budgetneutraliteit), betekent dat dat elders haltes en aanbod sneuvelen.

Daarom lanceren we dit meldingsformulier. Kom je als bus- of tramgebruiker in de Gentse vervoerregio in de problemen door de nieuwe dienstregeling van De Lijn? Laat het ons weten. Wij verzamelen de komende maanden alle info en trekken daarmee naar De Lijn en politici.
Bedankt om dit te delen met anderen!

— We verzamelden reacties van 20/11/’23 tot 14/12/’24. Het meldingsformulier is niet langer toegankelijk. Dank aan de meer dan 100 mensen die het formulier invulden! Opmerkingen kan je vanaf nu melden via het meldpunt van TreinTramBus. —

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X