• Wij zijn GMF

    Pieter, voorzitter en duizendpoot

    Via GMF kan ik in Gent een lokaal antwoord geven aan een wereldwijde uitdaging.

Worden Gentse winkels weldra via het water bevoorraad?

11 maart 2015 at 8:18am
In Gent zullen winkels binnenkort misschien via het water worden bevoorraad. De stad heeft hierover een overeenkomst gesloten met Waterwegen en Zeekanaal, het agentschap dat de Gentse binnenwateren beheert.

De afgelopen maanden werd er op enkele plaatsen in de stad al sloopafval afgevoerd via het water, onder meer aan de Waalse Krook aan het Zuid.

Winkels via het water bevoorraden, is echter niet zo evident. Er moeten dan ook eerst enkele praktische struikelblokken worden weggewerkt. “We zijn uiteraard Venetië niet. Hier hebben niet alle huizen een achterkant aan het water, waarlangs men van op het water rechtstreeks het huis kan binnengaan”, zegt schepen Christophe Peeters (Open VLD). 

De overeenkomst tussen de stad en Waterwegen en Zeekanaal moet ook nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad.

(Bron: Deredactie.be/Radio 2 Oost-Vlaanderen di 10/03/2015 – 21:19)

Dit plan dobbert al jaren rond in Gent (pun intended). Vervoer via water stond ook al in ons memorandum naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. We zijn blij dat er weer een stap in de goede richting is gezet en hopelijk kan nu eindelijk wat sneller vooruit gaan!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X