• Wij zijn GMF

    Lieven, vrijwilliger beleid

    Gent mee veranderen door te denken én te doen!

Gent 2025 – Ideeën voor de stad van de toekomst

27 april 2017 at 9:15am

Campagne gemeenteraadsverkiezingen Gents MilieuFront

Begin 2019 treedt een nieuw stadsbestuur aan. Gent is al de wijste stad van de wereld, maar de uitdagingen voor Gent en de wereld blijven enorm. Hoe gaan we de oprukkende klimaatverandering een halt toeroepen? Hoe krijgen we onze lucht weer proper? Hoe kunnen we ons consumptiepatroon verduurzamen? Hoe zorgen we dat dit een verhaal is van iedereen?

Gents MilieuFront lanceert daarom een plan om goede ideeën te verzamelen en daarrond campagne te voeren. We hangen de campagne op aan een droombeeld van de stad in 2025.
We plannen de komende maanden een intensieve campagne rond de beste ideeën voor de volgende legislatuur en met 2025 als eindmeet.

imageedit 3 8035115301

Ideeën verzamelen en campagne voeren

Welk tof, vooruitstrevend of visionair idee wil jij dat de Gentse politiek in de volgende legislatuur waarmaakt? De fly-over afbreken? Een speelstraat in elke wijk? Een ringtram op de R40? Laat het ons weten! En vul per beleidsdomein in waar je van droomt. Heb je zelf ideeën over hoe Gent er in 2025 moet uit zien? Vul hier onze enquête in Of kijk onderaan op deze pagina. 

Op 7 juni 2017 organiseert Gents MilieuFront ook een denkavond over Gent 2025 (zie hier). Kom mee brainstormen over de stad van de toekomst. 

Lobbying

Bedoeling is dat we alle ideeën bundelen. We leggen alle ideeën ook voor aan de politieke partijen en verwerken de beste tot een memorandum. Het memorandum van Gents MilieuFront komt er tegen najaar 2017. 

Rond sommige thema’s of goede ideeën gaan we ook een aparte campagne uitwerken. 

In het najaar leggen we alle Gentse politieke partijen ook een tiental ja/nee vragen voor. Door middel van concrete vragen dwingen we partijen tot uitspraken. We publiceren alle antwoorden (met hun motivatie) op onze website. 

Naar een stad van de toekomst!

Het uiteindelijke doel is dat de ideeën uit onze bevraging, campagne en lobby toer overgenomen worden door politieke partijen en dat die uiteindelijk hun weerslag krijgen in de partijprogramma’s en het bestuursakkoord voor de volgende legislatuur. Zo maken we Gent nog wijzer. 

Meewerken?

Wil je meewerken aan de ideale stad? Wil je meewerken met onze Gent 2025 campagne? Laat dan iets weten op [email protected]

Beeldletterwoord Referendum GMF

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X