• Wij zijn GMF

    Wieske, helpt bij Frontaalverzending

    Ik vrijwillig met plezier voor GMF, lieve mensen en voor Gent.

Belmundo 2015: meer dan 40 activiteiten rond thema ‘grondstoffen’

3 maart 2015 at 9:26am

Maart is de maand van Belmundo, een activiteitenreeks in het teken van internationale solidariteit. Meer dan 40 activiteiten focussen tussen 1 en 31 maart op het thema grondstoffen.

Iedereen gebruikt grondstoffen, of je nu in het Noorden of het Zuiden woont. Veel natuurlijke grondstoffen zijn echter schaars geworden, alhoewel we blijven consumeren alsof er eindeloze voorraden beschikbaar zijn. De exploitatie van grondstoffen gaat dikwijls ook nog gepaard met vervuiling, gezondheidsproblemen en schendingen van de mensenrechten.

De aftrap van Belmundo werd op 1 maart in het MIAT gegeven tijdens het Fair Fashion Fest. Dit eerste Belgische festival rond eerlijke mode was de gelegenheid bij uitstek om je onder te dompelen in de wereld van ‘schone’ kleren. Dankzij de vele infostands kon je het echte verhaal achter je kleerkast ontdekken. Fair Fashion Fest mocht op een ware volkstoeloop rekenen: een duidelijk signaal dat duurzame consumptie leeft bij de inwoners van Gent.

Activiteitenreeks

Meer dan andere 40 activiteiten van Gentse organisaties loodsen je de hele maand binnen in de wereld van grondstoffen. We informeren niet alleen waarom het soms verkeerd loopt, maar laten ook zien hoe het anders kan. Pimp je oude stoel, fiets, kleding, elektrische toestellen,… tijdens één van de Belmundo repair cafés. GMF organiseert op 22 maart zelfs een speciale XL-editie! Of kom naar een ontbijt met een rebel, een vreemde tafel, een debat, café, of theatervoorstelling,… Cinema Belmundo in Studio Skoop serveert een vierdelig filmparcours, toegespitst op grondstoffen.

Programma en info

Bekijk het Belmundo programma via www.belmundo.org

Facebook: https://www.facebook.com/events/906405356057664

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X